SG.hu

Virtuális irodát mutatott be a Cisco

A Cisco bemutatta a virtuális irodát, amellyel az alkalmazottak a központi irodaival azonos minőségű vezetékes és vezeték nélküli video-, hang-, és adatkapcsolathoz juthatnak otthonukban vagy a fiókirodákban.

A Cisco Virtual Office a területileg egyre inkább szétszórtan dolgozó munkaerőt alkalmazó közepes és nagyméretű vállalatok igényeit kívánja kielégíteni azáltal, hogy alkalmazottaik számára elérhetővé teszi az üzleti csoportmunka-alkalmazásokat és szolgáltatásokat a vállalati központon kívül is. Ez lényegében egy központilag menedzselt eszköz, amely magában foglalja a hálózati (routing, switching), a biztonsági, a vezeték nélküli és a szabályfelügyeleti funkciókat, és nem utolsó sorban az IP-telefóniát, így rendkívül biztonságos video-, hang-, adat- és vezeték nélküli szolgáltatást nyújt a felhasználóknak.


A megoldás rugalmasságának köszönhetően az alkalmazottak szinte bárhonnan dolgozhatnak az irodai íróasztaluknál megszokott technológiákkal és szolgáltatásokkal. Hasznos irodaterületük "kiterjesztése" révén hozzáférhetnek többek között az IP-alapú, rendkívül biztonságos hálózaton zajló hang- és videokommunikációhoz is. Az eszköz automatikus, előre beállított telepíthetőségének köszönhetően az alkalmazottaknak nem kell bajlódni az üzembe helyezéssel sem.

A távolról dolgozó alkalmazottak számának növekedésével, valamint a vállalati hálózat és adatok (mind az eszközöket, mind pedig a helyszíneket illetően) egyre kiterjedtebb elérésével a vállalatoknak rugalmasabb informatikai infrastruktúrára van szükségük, amely képes kiterjeszteni az irodában megszokott védelmet az alkalmazottak távoli munkahelyszíneire is. A megoldás biztonsági képességeinek köszönhetően a mobilitás nem megy a biztonság rovására, így a vállalatok hatékonyabban működhetnek együtt telephelyeikkel, és olyan munkavállalói modelleket alkalmazhatnak, amelyek lehetővé teszik, hogy munkaerejük ne egyetlen központi irodára korlátozódjon.

A Cisco Virtual Office megoldás a mai naptól kapható, munkaállomásonként akár 700 dollártól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!