SG.hu

Legális online zenei szolgáltatás a UPC-től

Új internetes zenei tartalomszolgáltatást indított a UPC Magyarország, emellett egy mindenki számára díjmentesen elérhető internetes zenei portált is indítottak.

Az alacsony fix havidíjas szolgáltatás révén a kábeles upc internet és a upc telekom adsl minden előfizetője legális forrásból, kiváló minőségben juthat hozzá a legváltozatosabb zenei kínálathoz. Egy CD árának töredékéért havonta összesen 800 zeneszámot, több mint 50 lemezre való zenei anyagot hívhatnak le és tárolhatnak számítógépükön a Universal Music Hanglemezkiadó több mint százezer tételt tartalmazó tárából a UPC Music előfizetői. Zeneszámonként így akár 1 forintért is hozzájuthatnak kedvenceikhez.

A digitális zenetárban rock, metál, pop, jazz, musical, klasszikus és filmzenei műfajok egyaránt megtalálhatóak és olyan előadók zenéi érhetőek el, mint például az ABBA, Aerosmith, Bon Jovi, 50 Cents, Eminem, Sugarbabes, Louis Armstrong, Johny Cash, INXS, Eric Clapton, Guns n’ Roses, Elton John, Metallica, Nelly Furtado, Ramstein, Rolling Stones, Sting, T.A.T.U., U2, Stevie Wonder, Kis Pál és a Borz, Irígy Hónaljmirígy, Quimby, NOX stb.; ráadásul egyes számok több (rádió, koncert, akusztikus, mix) verzióban is. A szolgáltatás keretében egyes albumok exkluzív módon, már a piaci megjelenés előtt is elérhetőek lesznek a UPC előfizetői számára.

A szolgáltatás havidíja egyéves hűségnyilatkozat mellett 800 Ft. A zeneszámok digitális jogkezelő (DRM) védelemmel vannak ellátva, ezért csak azon a számítógépen hallgathatóak (az előfizetés teljes időtartama alatt korlátlan alkalommal), amelyikre letöltötték őket. A UPC a közeljövőben - alacsony felár mellett - olyan szolgáltatás elindítását is tervezi, amely emellett a zeneszámok korlátozásmentes másolását, CD-re írását vagy mp3-lejátszóba töltését is lehetővé teszi.

Ezzel párhuzamosan a UPC egy nyílt, mindenki számára díjmentesen elérhető internetes zenei portált is indított. A www.music.upc.hu oldalon zenei hírek, újdonságok és slágerlisták megtekintése mellett tematikusan csoportosítva, nem rögzíthető streamek formájában zenék is hallgathatók. A portálon elérhető egy zenekereső is, melynek segítségével ellenőrizhető, hogy egy-egy keresett zeneszám megtalálható-e az előfizetéses digitális zenetárban. A UPC Music szolgáltatás előfizetői pedig ezen a felületen folyamatosan nyomon követhetik, melyik számokat hívták már le eddig, illetve az aktuális hónapban mennyi zeneszámot rögzíthetnek még a 800-as keretükből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adamul #2
    nem mp3, el kéne olvasni a cikket...
    "kiváló minőségben juthat hozzá"
    "A zeneszámok digitális jogkezelő (DRM) védelemmel vannak ellátva, ezért csak azon a számítógépen hallgathatóak (...), amelyikre letöltötték őket." >>tehát wma vagy wav lehet csak!
  • Sanyix #1
    höhö bárhonnan leszedhető mainstream uncsik, ráadásul innen gondolom empéháromban lehet tölteni, egyéb forrásból (torrent) meg veszteségmentesbe is szokott menni.