Gyurkity Péter

Részletek a Fujitsu netbookjáról

Megkapta hivatalos elnevezését és végleges specifikációját a Fujitsu készüléke, amelynek elsődleges feladata az Eee PC család és a többi hasonló megoldás elleni verseny lesz. Az ár nem éppen vonzó.

Már korábban is érkeztek információmorzsák az Amilo Mini készülékről, most azonban végre teljes technikai listával, további képekkel és a hivatalos névvel szolgálhatunk - ez utóbbi Amilo Mini Ui 3520 lesz. A friss hír szerint a fejlesztés nagy újdonságot nem kínál majd, egyetlen különlegessége, hogy a borítás hatodik, átlátszó rétegébe a gép gazdája tetszőleges képet csúsztathat - ezzel igyekszik a gyártó még vonzóbbá tenni megoldását.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A 3520 egy 8,9 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a szokásos, legfeljebb 1024 x 600 pixeles felbontást nyújtja. Az Intel Atom N270 processzor 1,6 GHz-es órajelében szintén nincs semmi meglepő, szinte minden hasonló megoldásban ez a chip kapott helyet. A CPU-t 1 GB DDR2 memória, 60, illetve 80 GB-os merevlemez (3600, illetve 4200-as fordulatszámmal), LAN, WLAN 802.11 b/g, valamint Bluetooth illesztő egészíti ki. Az ExpressCard bővítőhely szintén megtalálható a gépen, valamint az USB 2.0 és a VGA-kimenet is. A beépített mikrofon és az 1,3 megapixeles webkamera a minél nagyobb kényelmet szolgája.

Operációs rendszerként a Windows XP kapott helyet a megoldáson, amelyről tudjuk, hogy a netbook és nettop fejlesztéseken él tovább. A készülék pontos mérete 233 x 29 / 36 x 175 mm, teljes súlya 1 kg, az akkumulátor pedig nagy valószínűséggel egy 3 cellás változat. Ami az árat illeti, ezt 400 euróban határozták meg, ami nagyjából 590 dollárnak felel meg - ez érezhetően magasabb a többi 8,9 hüvelykes kijelzővel szállított fejlesztés áránál, így kérdéses, hogy a Fujitsu milyen esélyekkel rajtolhat az olcsónak indult szegmensben.

Néhányan már most leírják a megoldást, kiemelve, hogy semmi újat nem kínál, ára pedig ehhez képest magas - a jelek szerint a legtöbb gyártó egyszerűen lemásolja az Eee esetében bevált trükköt, ám nem biztos, hogy erre a piac vevő lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #5
    mert 1 kg alatti sulyukkal ezek a készülékek 500m séta után sem huzzák a vállad?
    mert általános feladatokra teljesen megfelel a gyenge, kisfogyasztású hardver?
    mert 4-7 orát kibirja, mig a 'rendes' notesz ebben az árban a felét sem?

    gondolkozz...
  • torcipepe #4
    annyi pénzért már laptopot is vehet az ember, akkor minek venne ilyen mininyomit?? az ilyen mininyomik egyetlen haszna, hogy életbentartják az XP-t.
  • Tetsuo #3
    A Fu-Si az fos fusi.
  • chuky123 #2
    jah pontosan. Ez aztán nagy hírértéke volt ennek a cikknek.
  • Franky25 #1
    És ha olyan rossz anyagokból készül, illetve olyan minőségi alkatrészekből mint az eddigiek akkor még szar is lesz...