Napi Online

Informatikai beszerzéseket hirdetett a KSZF

A Miniszterelnöki Hivatalhoz (MeH) tartozó Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) nagyszámítógépek, valamint adatbázis-kezelő szoftverek és fejlesztőeszközeik szállítására írt ki tárgyalásos közbeszerzési eljárásokat.

A KSZF a központosított közbeszerzési rendszerhez tartozó költségvetési szervezetek (kivéve a MeH és a minisztériumok), valamint az eljáráshoz önként csatlakozó intézmények számára köt a nyertes szállítókkal négyéves keretmegállapodásokat. Az intézmények majd egy újabb versenyeztetést követően maguk választják ki, hogy kiktől vásárolnak.

A nagy teljesítményű számítógép- és tárolórendszerek szállítására, valamint a kapcsolódó szolgáltatások ellátására - öt részteljesítésben - várhatóan 37 ajánlattevővel kötnek keretmegállapodást. Ennek becsült összértéke 20-25 milliárd forint közötti - derül ki a közbeszerzési hirdetményből. A KSZF az első részteljesítésben HP, a másodikban IBM, a harmadikban Sun, a negyedikben EMC, az ötödikben pedig Bull, SGI, FSC, Dell gyártmánycsaládba tartozó termékek szállítására keres jelentkezőket, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a gyártmánycsaládokat csak a tárgy jellegének egyértelmű meghatározása érdekében nevezte meg, és mindegyik esetén lehetőség van "vagy vele egyenértékű" gyártmánycsaládok megajánlására.

A megfelelő referenciákon kívül a szállítóknak rendelkezniük kell legalább egy kereskedelmi és szervizponttal, továbbá ellátási rendszerük révén képesnek kell lenniük Magyarország teljes területén egy időben 3 helyen 4 órán belül hibaelhárítást végezni. A részvételi jelentkezés határideje szeptember 19. A nyertesekkel várhatóan november 10-én kötnek szerződést. (A négyéves keretmegállapodásból az utolsó három év csak az elsőben megkötött szerződések teljesítésére áll nyitva, mint például a tartós bérleti konstrukcióknál.)

A másik közbeszerzési eljárás különböző fejlesztői platformok szerinti adatbázis-kezelő szoftverlicencek és fejlesztőeszközeik beszerzésére szól. A KSZF négy évre legfeljebb 12 nyertes ajánlattevővel köt majd keretmegállapodást, mégpedig úgy, hogy azok száma gyártói platformonként nem haladhatja meg a négyet. Az intézményeknél ugyanis jellemzően IBM, Oracle, illetve Sybase adatbázis-kezelő szoftverlicencek találhatók, ezért a KSZF ezen vagy ezekkel egyenértékű gyártói platformokra fogad el ajánlatokat. A keretmegállapodás becsült értéke ötmilliárd forint. Az érdekelt szállítók szeptember 15-ig jelezhetik részvételi szándékukat az eljáráson.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a közelmúltban aggodalmát fejezte ki a KSZF informatikai tendereinek felfüggesztése miatt. A szervezet észrevétele szerint a KSZF egyes szerződései lejártak vagy olyan stádiumban vannak, hogy szükség lenne új közbeszerzések kiírására - például az adatbázis-kezelő szoftverek, bizonyos pc-k és szerverek esetében. Az IVSZ szerint a közbeszerzések hosszabbak és költségesebbek lennének azáltal, ha a KSZF helyett maguknak az intézményeknek kellene a beszerzéseket lefolytatniuk, amelyek egy része nem is rendelkezik a kiválasztáshoz szükséges szakértelemmel. A Kormányszóvivői Iroda cáfolta a beszerzések felfüggesztését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!