Napi Online

Közgyűlési csalás a Yahoonál?

A Yahoo egyik nagyrészvényese vizsgálatot kezdeményezett annak érdekében, hogy egy független bizottság számolja át a társaság pénteki közgyűlésén újraválasztott vezérigazgatóra, Jerry Yangra leadott szavazatokat.

Csalást sejt a vezérigazgató újraválasztása mögött a Yahooban mintegy 17 százalékos részesedéssel bíró Capital Research Global Investors (CRGI), ezért a szavazatok újraszámlálására kérte a pénteki szavazást is felügyelő Broadridge Financial Solutionst. A CRGI gyanúját az táplálja, hogy azt javasolta alapjainak, tartózkodjanak a szavazáson Yang újraválasztásánál - írja a Wall Street Journal. Márpedig a Yahoo szerint a részvényesek 85 százaléka támogatta Yangot, ez pedig lehetetlen, ha a Capital Reasearch érdekeltségébe tartozó 17 százaléknyi pakettel szavazók valóban megfogadták a tartózkodást előirányozó tanácsot.

A Yahoo régi-új vezérét egyébként már számos kritika érte részvényesi oldalról a felvásárlási szándékát az év elején bejelentő Microsofttal való tárgyalások során tanúsított helyzetkezelése miatt. Az ügyhöz közel álló egyik forrás azonban állítja, a Broadridge elkövethetett ugyan számlálási hibát, mindazonáltal az nem lehet olyan mértékű, hogy érdemben befolyásolta volna a szavazás kimenetelét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!