Gyurkity Péter

A Lenovo is olcsó netbookkal jelentkezik

A Lenovo vezetése jelezte, hogy már dolgoznak saját alacsony költségű netbook készülékükön, ám azt még nem tudni, hogy az Atom chippel szerelt laptop mely gyártó jóvoltából érkezne.

A tajvani DigiTimes Ken Wong, a Lenovo ügyvezetőjével lefolytatott interjúra támaszkodva számolt be a hírről, miszerint a cég sem szeretne kimaradni a netbook-buliból. Ez a jelek szerint a laptoppiac minden nagyobb szereplőjének fejét elcsábította, egyikük sem tud ellenállni a várhatóan nagy keresletnek és profitnak. A cég szeptember végén mutatná be saját elgondolását, amely szerintük sikerre hivatott.

Az sajnos nem derült ki, hogy az alacsony költségen előállított készülék pontosan milyen belsőre támaszkodna, ugyanígy nem árulták el, hogy nagyjából hogyan is nézne ki a megoldás. Az árat illetően szintén a sötétben tapogatózunk, és a szállító kilétéről is csak találgatni tudunk. Utóbbi nagy valószínűséggel három jelenlegi partner közül kerülne ki, ezek pedig a Compal Electronics, a Wistron, illetve a Pegatron Technology. A cég saját adatai szerint a Compal a második negyedévben 1,1 millió mainstream noteszgépet szállított le számukra, ezt a Wistron mintegy 550 ezer ThinkPad X-sorozatú modellel, a Pegatron pedig 200 IdeaPad laptoppal egészítette ki.

Az a vállalat jelenlegi kínálata alapján valószínűnek tűnik, hogy a netbook készülékeket egyaránt ajánlják majd vállalati, illetve otthoni (fogyasztói) felhasználásra. Ez természetesen némileg erősebb belsőt jelentene egyes változatok esetében, emellett pedig az ár sem lesz túlságosan kedvező, hiszen nyilván a Microsoft termékeivel igyekeznek majd népszerűsíteni a megoldást, amelyek további licencdíjakat jelentenek majd a Lenovo számára.

Időközben a cég további részleteket ismertetett, eszerint IdeaPad S10 néven érkezik a laptop, mégpedig 400, illetve 450 dolláros áron. Előbbi 1,6 GHz-es Atom chipet, 512 MB memóriát és 80 GB-os merevlemezt foglal magába, utóbbi esetében a memória 1 GB, a merevlemez kapacitása pedig 160 GB lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • redfish #5
    Jesszus... Nanemááá...

    Ez is valami "Ingyen-Laptop-Minden-Hajléktalannak" akció lesz?
    Pont olyan rémes forma és rikító szín, mint a "Olcsó-Laptopot-Minden-Dzsungelfaluba" akció libafoszöld gépei...

    Amúgy meg TAVALY még jó vétel lett volna egy 1GB RAM-os gép, de IDÉN ősszel ezen már túlléptünk : minimum 2GB RAM-os gépet vennék!!!

  • foregister #4
    egész pofás. Viszont az 1 giga az tényleg nem upgradelhető?
  • barii #3
    a max 1 giga azért nem hat meg nagyon
  • barii #2
    annyira nem, elmegy
    http://www.hwsw.hu/hirek/36598/lenovo_ideapad_s9_s10_netbook_notebook_intel_atom.html
  • FlyingV #1
    semmi sem biztos, csak az, hogy KEGYETLEN RONDA LESZ