Napi Online

Áresés jön az LCD-piacon

A világ legnagyobb LCD-gyártója a vártnál gyengébb második negyedévi eredményről számolt be, ráadásul közölte, hogy a tévék iránti kereslet lassulása miatt áresésre számít.

A tajvani AU Optronics Corp. nettó nyeresége - a bevétel 17 százalékos gyarapodása mellett - az egy évvel korábbihoz képest több mint a háromszorosára, 671 millió dollárra ugrott, ám az eredmény így is tizedével alulmúlta a Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagos várakozását.

A társaság közölte: a folyó negyedévben visszafogja gyártását, kapacitásainak csak 90 százalékát használja ki a második negyedévi 100 százalék után, a lassuló gazdaság ugyanis mérsékli a tévékben és számítógép-monitorokban használatos LCD-k iránti keresletet. (Ezt a várakozást támasztja alá a JPMorgan és a Lehman Brothers prognózisa is, amely szerint az iparági túlkínálat még 2009-re is áthúzódhat.) Miután a makrogazdasági helyzet és a subprime-gondok kedvezőtlenül érintették a nagyméretű tévék iránti igényeket, a cég megrendelőinél viszonylag magas készletek halmozódtak fel - jelentette ki az AU Optronics alelnöke.

A világ második legnagyobb LCD-gyártója, az LG Display Co. már korábban jelezte, hogy a folyó negyedévben az árak csökkenésére számít a vártnál szerényebb kereslet miatt. Az AU Optronics szerint a tévépanelek árcsökkenése - százalékban - az egyszámjegyű tartomány közepére eshet a második negyedévi 356 dolláros árhoz képest, míg a számítógépeknél használatos panelek több mint 10 százalékkal lehetnek olcsóbbak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #4
    Most mivan? 5 dollár lesz :) vasvillával hányhatjuk az lcd-ket :D
  • atomkrumpli #3
    samu is tőllük vásárol , pl.226BW panel lottó :-(
  • Tetsuo #2
    Vkinek kell vasarolnia az AU Optronics-tol is.

    Ez 1 nagyon fos mondat: "...árcsökkenése - százalékban - az egyszámjegyű tartomány közepére eshet a második negyedévi 356 dolláros árhoz képest, ..." LOL
  • MaSzKa #1
    samsungal mi van? már csak 3.????????? :(