Napi Online

Nevetségesen olcsóvá válnak az LCD-tévék

Karácsonyra jelentősen csökkenhet az LCD-tévék ára az USA-ban. A lapos tévék történetében soha akkora túlkínálat nem alakult ki az LCD-panelek piacán mint most.

"A kereskedők a második negyedévben szállított tévéknek kevesebb kétharmadát adták el, s az így felhalmozott 36 százalékos készletfelesleg hozzáadódott az első negyedévben kialakult 25 százalékos pluszhoz - derült ki a CNN Money tudósításából. Mindezek alapján a DisplaySearch piackutató cég arra számít, hogy az árak az év végére 12 százalékkal lesznek alacsonyabbak, mint 2009 azonos időszakában. A Black Fridayn - az USA-ban a hálaadás ünnepe utáni első péntek, a karácsonyi vásárlási szezon hagyományos kezdete - a 32 colos (80 centiméteres) képátlójú tévék árát 250 és 300 dollár közé várja az iSuppli piackutató cég, a legolcsóbb ajánlat még ennél is kedvezőbb, 200 dollár lehet.

Jelenleg 350-400 dollárért kaphatók a 32 colos tévék, a legolcsóbb vásárlási lehetőséget az Emerson cég kínálja, amelynek hívogató nevű, LC320EMX készüléke 300 dollárért vihető haza. A CNN Money táblázata szerint az ilyen méretű LCD-tévék 2005-ben még átlag 1566 dollárért voltak kaphatók, ami 2006-ra lement 873 dollárra, 2007-re 729-re, 2008-ra 580-ra, 2009-re 511-re, mostanra pedig 374 dollárra.

Az év végi árcsökkenéshez hozzájárul, hogy a gyártók idén eddig a "hátha mégis úgy lehetne" elvét követték, azaz nem mérsékelték áraikat abban bízva, hogy majd csak megjön a fogyasztók vásárlási kedve. Júliusban még nőttek is az árak, augusztusra azonban kiderült, hogy ez csak foci-világbajnokságnak volt köszönhető. Jól fogytak viszont az év elejétől kezdve a LED technológiás tévék, amelyeket agresszívan árazták a kereskedők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #7
  Ha ingyen adnak, sem lenne olyan nevetseges. :S
 • sanyicks #6
  hát igen, Hofi szavai aktuálisak. "ide minden begyűrűzik, ide begyűrűzik még a begyűrűzés is. Na de amikor nyugaton jó, na az miért nem gyűrűzik be soha?"
 • calmar #5
  Valamiért minket ezek a leárazós ternde rendre széles ívben elkerülnek. :(
 • Grab0 #4
  "Nevetségesen olcsóvá válnak az LCD-tévék"

  Jah.. 2083-ban...
 • Grab0 #3
  "Nevetségesen olcsóvá válnak az LCD-tévék"

  szeretnék én már azon nevetni
 • gemihu #2
  Ja persze hazai bolti árakra gondoltam.
 • gemihu #1
  " Nevetségesen olcsóvá válnak az LCD-tévék " hiszem,ha látom.