MTI

Pert nyert a Youtube ellen a Telecinco

Pert nyert a Youtube amerikai videomegosztó portál ellen a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök Mediaset csoportjához tartozó spanyol Telecinco tévétársaság.

A madridi kereskedelmi bíróság megtiltotta a ma már az amerikai Google cég birtokában lévő portál számára a Telecinco adásaiból felvett részletek sugárzását. A spanyol tévétársaság júniusban nyújtott be keresetett a Youtube ellen azon a címen, hogy az "kereskedelmi célokból és törvényellenesen" használja a Telecinco adásaiból felvett és a portálra feltöltött anyagokat, és ezzel megsérti a szerzői jogokat. A Youtube nem tagadja az ilyen anyagok sugárzását, de - a Telecinco keresetének megfogalmazása szerint - arra hivatkozik, hogy nem maga követi el a jogsértést, hanem a portál felhasználói töltik fel jogellenesen a portálra az ilyen tartalmakat.

Hasonló eljárást hasonló okból az Egyesült Államokban is indítottak a Youtube ellen, a Viacom amerikai médiacsoport egymilliárd dollár (148 milliárd forint) kártérítést követel a videomegosztó cégtől. A Youtube a legnépszerűbb videomegosztó portál, amelynek ellenőrzését 2006-ban szerezte meg a Google amerikai internetes óriáscég 1,65 milliárd dollár ellenében. A Telecinco részvényeinek 50 százalékát birtokolja a Mediaset médiacsoport, amely a Berlusconi olasz miniszterelnök és családjának tagjai tulajdonában lévő Fininvest holdinghoz tartozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!