Gyurkity Péter

Augusztusban jön a Dell olcsó notesze

A nettop és netbook extravaganzából természetesen a Dell sem szeretne kimaradni, hiszen ez szinte minden bátrabb cég számára újabb zöldhasúakat jelent. A nyár vége előtt mutatják be megoldásukat, eközben pedig SSD-vel fűszerezik a kínálatot.

Tajvani források számoltak be arról, hogy a Dell sem bír magával és még augusztusban szeretné behozni a főbb riválisokkal szembeni lemaradását. Kapkodniuk is kell magukat, hiszen az Asus, az Acer, az MSI és számos más cég már bemutatta, illetve javában árulja saját változatát, ezt pedig nem hagyhatja válasz nélkül egy magára valamit is adó laptopgyártó. A jelek szerint ők elsősorban az alacsony árral hódítanának.

A nem túl fantázisadús Dell E névre keresztelt megoldás augusztusban jelenik meg, ára pedig 300 dollár lesz az első körben. Ezzel jó eséllyel indulnak a szegmensben, hiszen például az Acer Aspire One egy jó százassal drágábban kénytelen elindulni a versenyen. A Dell E sorozat tagjai 8,9 hüvelykes kijelzővel érkeznek majd, gyártójuk pedig a hírek szerint a Compal Electronics lesz. A paneleket a Samsung, illetve a Chi Mei Optoelectronics (CMO) szállítja, így a cégnek lesz miből válogatni. Az 1 kg körüli súlyú készülék alapesetben Linux operációs rendszerrel érkezik, ezzel nyilván az alapvető feladatok ellátására koncentrálnak.

A Dell eközben az SSD-meghajtókat is igyekszik népszerűsíteni. A napokban például ígéretet tettek arra, hogy több sorozatukat, így a Lattitude, az XPS, az Alienware, valamint a Precision családok tagjait is 128 GB-os modellekkel szerelik fel, az árkülönbözet pedig egyik esetben sem haladja majd meg a 600 dollárt. Ez még mindig jelentős eltérés a hagyományos merevlemezzel szerelt változatokhoz képest, mégis előrelépést jelent egy olyan piacon, ahol még a legnagyobbak is most próbálkoznak a megfizethető árú 128 GB-os SSD bevezetésével.

A Lenovo szintén bővíti kínálatát, mégpedig a piaci igényekre hivatkozva. Hétfőn több új ThinkPad változatot mutattak be, amelyek kivétel nélkül 64 GB-os SSD-t tartalmaznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #4
    8.9" = fail, winner is: WIND
  • barii #3
    #1 : kép azért nincs, mertr már volt
    #2 : érintőképenyő azért nincs, mert drága

    egy SSD-ért kapsz 2 ilyen kicsi DELL-t, és egy winyót, ezazért mókás
  • slickboy #2
    Olcsóbb táblaszámítógépek kézírásfelismeréssel miért nincsenek? Innovatívabbak lennének mint ezek az "olcsó" noteszek...
  • roliika #1
    Kép az olcsó noteszről miért nincs?