Gyurkity Péter

Eee PC 904 és 1000 részletek

Az Asus megszellőztette, hogy az Egyesült Királyságban milyen áron és paraméterekkel dobja piacra két új változatát. Ezalatt a Fujitsu-Siemens saját játékosáról is megérkeztek az első képek.

A ZDNet beszámolója szerint az Asus két újabb taggal egészíti ki az Eee család meglévő kínálatát. Ezek sorrendben a 904 és 1000 jelölést kapott példányok lesznek, mindkettő nagyobb burkolattal, ám eltérő kijelzőkkel. Előbbi a nagyobb kényelmet hivatott meghonosítani a megszokott vonalon, utóbbi pedig a kijelző méretének növelésével a vetélytársak előnyét faragja majd le.


Az Eee PC 904 az elődök közvetlen leszármazottja, azzal a fontos különbséggel, hogy megkapja az 1000-es típusszámú változat külső burkolatát. Ezzel mérete is növekszik, ám mindez lehetővé teszi a nagyobb billentyűzet beépítését, amivel a felhasználók részéről érkező, a kényelemmel kapcsolatos kritikákra szeretnének megfelelő választ adni. A kijelző marad a megszokott 8,9 hüvelykes változat, ám a maximális felbontás itt is 1024 x 600 pixel lesz, ugyanúgy, mint a nagyobb testvér esetében. Az akkumulátor, a beépített webkamera, valamint az 1 GB memória szintén közös jellemző lesz a két masina között.

A 904 kizárólag Windows XP-vel jelenik meg, amelyet 80 GB-os merevlemez, valamint 802.11b/g Wi-Fi elérés egészít majd ki. A készülék súlya 1 kg-ról 1,36 kg-ra ugrik, miközben az Eee PC esetében ez már eléri az 1,45 kg-ot. Utóbbi egyébként a Windows esetében szintén 80 GB-os hagyományos merevlemezzel jön, ám a Linux-változat 40 GB-os SSD-n kap majd helyet, a súly pedig nyilván emiatt is kisebb, 1,33 kg lesz. Az Eee PC 1000-ben emellett 802.11a/g/n Wi-Fi elérés és Bluetooth támogatás is helyet kap. A 904 ára 270 font, míg az 1000 esetében a Windows-változat 350, a Linux-példányok 370 fontot kóstálnak majd.


A Netbux.de oldalán eközben felbukkantak az első képek a Fujitsu-Siemens saját fejlesztéséről, amely az Amilo Mini nevet kapta. A technikai részleteket itt még nem ismerjük, mindössze a kijelző méretéről (8,9 hüvelyk) és a várható árról (minimum 300 euró) esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • roliika #8
    Sokáig bírja az aksija(mert elég gyenge gép kicsi kijelző stb).
    1 kiló csak!
    Kicsi!
    Nekem pl most 4 hónapon át nagyon jó lenne nyelvsuliba cipelni, eszméletlen sokat írunk kézzel amitől elszoktam, pötyögve sokkal gyorsabban tudok írni.
    Nagy a kijelzője egy okostelóhoz képest nem kell megvakulnom.

    5 órát bír az aksija ami nem mellékes, 120ért "hagyományosat" nem kapok olyan ami könnyű és 5 órát bír.

    Van notim csak ezt használom, de 240 000 volt és ezt meg féltem elcipelni magammal.
  • gere1 #7
    s a metron menetkozben szovegszerkesztesz. aham :) , ha hirtelen mailozni kell arra ott vannak az okostelefonok meg az iphone.

    addig vili, h kint ez 100,200 , X dollar / euro. nade itthon 100k huf, mikor 110kert egy normalisat kapni. nevetseges...

    nemhinnem h divatmajmokon kivul barki is venne itthon ilyet, mert _erre van szuksege_
  • mousee #6
    Ha valakinek melózni kell menet közben, és csak net+ímél+szövegszerkesztés, akkor nem a nagy teljesítmény a lényeg, hanem az, hogy minél könnyebb és hordozhatóbb legyen a cucc, és -szerintem a legfontosabb- hogy jóóvalsokkal tovább bírja az akksija életben tartani a gépet az alacsony fogyasztású cuccok miatt (kis kijelző, atom proci, ssd winyó).
  • gere1 #5
    valaki arulja mar el, hogy mi a tokomre jo ez a lebutitott laptop, mikor + 10e hufert teljesertekut lehet venni ???
  • Polllen #4
    Én majd egy 932A-t veszek...hihetetlen az asus politikája...:DDD

    Ahelyett, hogy termékmérnökök dolgoznának, inkább mindent kiadnak lesz, ami lesz alapon...:) Bár még így is nyereséges a bolt, uh ők tudják...
  • roliika #3
    Nagy SSD van benne.
  • htmm #2
    Hogy sikerult a linuxos valtozatot kihozni dragabbra?
  • roliika #1
    Beindult az olcsó subnotesz gyártás..ez örvendetes! :)