Napi Online

Féláron adják az új iPhone-t

Az Apple iPhone okos mobiltelefonjának 3G-s hálózatokon működő megújult változata sokkal olcsóbb lesz Mexikóban, mint amennyiért az észak-amerikai vevők hozzájuthatnak.

Az America Movil mobilszogáltató bejelentése szerint a 8 gigabájtos változatot már el lehet vinni 75 dollárnak megfelelő összegért, feltéve, hogy valaki kétéves hűségnyilatkozatot vállal 77 dolláros havi költéssel, amiben 400 perc beszélgetés és 200 SMS küldése foglaltatik benne. A 26 gigás változat ára 185 dollár. Ezzel szemben az USA-ban az AT&T, az iPhone kizárólagos mobilszolgáltatója 200, illetve 300 dollárt kér, legalacsonyabb havi számlája 70 dollár, ami 450 perc beszélgetést és korlátlan e-mailezést, illetve internetezést tartalmaz.

A júniusban bemutatott új iPhone pénteken debütál az Egyesült Államokon kívül további 21 országban, köztük Mexikóban. Az árváltozásokra jellemző, hogy az egy évvel ezelőtt bemutatkozott eredeti, a 3G-snél lassúbb GPRS-hálózaton működő iPhone ára még 600 dollár volt, amiért az AT&T kétéves hűségnyilatkozatot kért. Ennek hatására sokan feltörték készülékük kódolását és más mobilszolgáltató hálózatán használták, s az új modell megjelenése előtt már csak 300 dollár körül volt az ár.

Az alacsony mexikói árat az is indokolhatja, hogy az America Movil 51,5 millió ügyfelének 93 százaléka feltöltőkártyás rendszerben csatlakozik a cég hálózatára, a kedvezmény tehát segíthet növelni a többet költő havi előfizetést vállaló mobilosok számát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #3
    kártyafüggetlen nem lehet vinni kűfődről?!
  • bunny #2
    És még mindig annyiért hírdetik, haha. Én asszem kivárom ezt a pár hónapot a 3G-ig, de lehet akkor veszek bagóért egy 1.0-t. Ha tényleg 200 dollár lesz itthon is, hát a kérdés csak az lesz, tudnak-e eleget szállítani.
  • kader #1
    az szopta aki megvette az iPhone -t 100k ért :D