Gyurkity Péter

Ismét kritizálják a brit biometrikus azonosítókat

Elkerülhetetlen hibákkal lesz kénytelen szembenézni a biometrikus azonosítókártyákat erőltető brit kormányzat, és ezen problémákra egyedül az íriszvizsgálat jelenthetne megoldást - ez viszont a költségek miatt nem valószínű.

A független Biometrics Assurance Group (BAG) éves jelentésében elsősorban azt emelte ki, hogy az ujjlenyomatok önmagukban nem jelentenek majd megfelelő megoldást, ugyanis számos esetben ütközik majd nehézségekbe a minta levétele, illetve azok későbbi problémamentes azonosítása. A több mint 4,4 milliárd fontos brit nemzeti program ezáltal alapvető gondokkal küszködik majd, amelyek megkérdőjelezhetik annak jövőjét.

Példaként említették azt a mintegy 4 millió 75 év feletti lakost, akiknél a tiszta minta levétele nem lesz egyszerű. A kivételek kezelése többek között ezért is megkérdőjelezhető hatékonyságú, mert a nem tiszta, illetve tévesen beazonosított ujjlenyomatok kiszűrése és a hibák javítása órási megterhelést ró majd a programra és annak működtetőire. Éppen ezért a csoport az íriszvizsgálatok bevezetését javasolja az illetékes nemzeti hivatalnak, erre azonban nem túl esélyt látnak, mégpedig annak várható további költségei miatt.


A költségekről az Identity and Passport Service (IPS) szóvivője is beszélt, kihangsúlyozva, hogy nem túl valószínű az íriszvizsgálatok implementálása. Bár az egyes szolgáltatók bármelyik eljárást alkalmazhatják benyújtandó programjukban, alapvető fontosságú, hogy igazolják a minimális követelmények teljesítését, emellett pedig garantálniuk kell, hogy anyagi szempontból is kedvező alternatívát jelent a platform. Ez utóbbi kitétel szinte teljes bizonyossággal kizárja az íriszvizsgálatok alkalmazását.

A biometrikus azonosítókártyák bevezetését szolgáló nemzeti program már jövőre mintegy 10 millió kiemelt fontosságúnak tekintett dolgozó számára teszi elkerülhetetlenné a váltást, őket követik 2010-ben a fiatalok, majd pedig a többi állampolgár a 2011-12 közötti időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arrakistor #3
    erről ennyit... majd szépen megtanulnak kesztyűbe dudálni...

    a bkv is rájött, hogy semmire nem mennek a lépcsőházi dumákkal és a fenyegetőzésekkel , később, ezért egy ideje már CSAK a metróban telepedtek meg , mint az utonállók (az ellenőrök) és ELŐRE kérik a jegyet... persze olyan modern országban , mint Japán ,ami fél évszázaddal jár előttünk , ezt sokkal egyszerűbben , okosabban már réges-régen megoldották, a jegyes-kordonos-automatajegyrenyílókordonkapu- rendszerrel amelyet mindössze 1, azaz egy ellenőr ellenőriz egész nap, aki egyben a metró díszpancser is...

    ha diktatúrát akarnak ezek a globalista, igazított p*niszvégű félsivatagi cionista tetves rohadékok, akkor legalább a "kordonokat" építsék ki , különben magukra vessenek ha a nyáj kiszabadul és kockabajszos bácsik fognak beköltözni a zsinagógájukba.
  • hdo #2
    http://www.fujitsu.com/us/services/biometrics/palm-vein/palmsecure/index.html

    aki többre kíváncsi
  • hdo #1
    http://www.fujitsu.com/us/services/biometrics/palm-vein/

    csókolom, erről ennyit, olcsó, tévedhetetlen, - jelenlegi technológiával - hamisíthatatlan