Gyurkity Péter

Apple: 5 milliárd felett az iTunes

A cég bejelentette, hogy az abszolút elsőnek számító online zenebolt immár 5 milliárdnál is több dallamot értékesített, ezalatt pedig meredeken ível felfelé a videókölcsönzések és -vásárlások száma.

A hivatalos bejelentés szerint az eladott zeneszámok immár 5 milliárd felett járnak, amivel az Apple bebiztosítva érezheti az iTunes első helyét. Az illetékesek kényelmesen hátradőlhetnek a fotelben, hiszen a tengerentúlon második helyezettként végző Amazon.com az NPD Group adatai szerint ennek mindössze tizedét tudja felmutatni. Igazi kihívó hiányában tehát folytatódik az iPod/iTunes páros egyeduralma, a riválisok nagy bosszúságára.

Talán még ennél a lenyűgöző adatnál is fontosabb a tény, miszerint a felhasználók immár naponta mintegy 50 ezer filmet kölcsönöznek ki vagy vásárolnak a platformon keresztül, az interneten. Ez utóbbiak között olyan nagy filmstúdiók alkotásait is megtaláljuk, mint a 20th Century Fox, a Walt Disney Studios, a Warner Bros., a Paramount, a Universal Studios Home Entertainment, vagy éppen Sony Pictures - és a sor ezzel nem ért véget. Minderre a májusban megkötött megállapodások jogosították fel a céget, amely szemmel láthatóan a már egyszer kitaposott ösvényen szeretne végigmenni, ezúttal az online videók, a filmek területén.

Ezek után nem túl meglepő, hogy az Apple az abszolút első számú zeneforgalmazóvá lépett elő az Egyesült Államokban, az év elején túlszárnyalva az addig vezető Wal-Mart eredményét. Erre persze egy idő után a politika is felfigyelt és egyes politikusok az online letöltések megadóztatásának gondolatával kacérkodnak - a felhasználók nagy rémületére. Erről egyelőre végleges döntés természetesen nincs, az ötlet azonban mindenképpen figyelmeztető jelzés lehet.

Az iTunes jelen pillanatban mintegy 8 millió zeneszámot, 20 ezer televíziós epizódot, valamint 2000 ezer mozifilmet kínál, amelyből 350 már nagyfelbontásban elérhető. Kíváncsian várjuk, hogy ki tudja majd ezzel felvenni a versenyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #17
    Én is megvehetném, de inkább veszek helyette egy minőségi lejátszót. A dzsunka termékek maradhatnak divatnak :D
  • gombabácsi #16
    Én az iPodot csak iParasztvakításnak szoktam nevezni. :)
  • Gerygrey #15
    Nekem nem ütközne anyagi problémákba, mégsem veszek ipodot, pusztán csak mert semmi szükségem rá. Inkább az a baj a világnak azzal a felével amelyikről te beszélsz, hogy ott minden szirszart megvesznek az emberek csak mert épp az a menő, és attól érzik magukat valakinek, hogy iPodjuk van. Szerintem inkább ez a siralmas.
  • gombabácsi #14
    Én maradok az ingyenes Jamendo.com és hasonló oldalaknál. :D
    Aki meg csak a divatot akarja követni, nem akar kutatni nagyon jó zenék után, az csak fizessen.
  • acdc #13
    Azoknak az orszagoknak a tobbsegeben ahol van itunes nem igazan az ipod ara dominal, igabb az a problema,hogy mekyiket es milyen szinben vegyenek.Igaz arra fele nem is nagyon rohognek a masikon...de lenne okuk rohogni pl azon,hogy egy nepszeru mp3 lejatszo megvetele anyagi problemakba utkozik egyes helyeken bar ez inkabb siralmas.
  • Sanyix #12
    Ja igen euro kell, mert akkor annyi euroért adhatják a cuccaikat mint amennyi dollárba kerül... és azzal jól járnának.
  • Anomaly #11
    Akinek van pénze venni egy Mac pro-t az ne sírjon. Aki olyan hülye, hogy vesz egy ipod-ot ahelyett, hogy ugyanazt megvenné csak más néven meg kevésbé szebb külsővel 1/4 árért az felőlem sírhat is én csak röhögni fogok tudni rajta.
  • FoodLFG #10
    >A másik számomra szomorú dolog ez a nálunk tapasztalható Apple imádat... emberek szinte könyörögnek egy cégnek, hogy ugyan már Apple bácsi, gyere te ide hozzánk, mert mi nagyon szeretünk téged, csak rólad álmodunk, csak neked gyűjtjük a pénzünket.

    Ez tényleg furcsa :/
  • onimusha #9
    iTunes technikailag 2-3hét alatt beinditható lenne, dolgoztam pár hónapot a HDsysnél(apple.hu) iPod értékesitőként, sales managerünk azt mondta addig nem nagyon lesz mo-n iTunes amig nincs euro
  • Carbine #8
    Hiába... itt a Fejldődő világban csak Torrent közösség van, iTunes nincs, mert az Apple kitalálta, hogy mi primitívek vagyunk. Persze talán kissé túldramatizálom. Az igaz, hogy az Apple legalább nem áltatja a kedves nagyérdemüt azzal, hogy termékeit a vásárlóknak készíti. Rajtuk látszik, hogy csak is a profitorientáltság vezérli, mint minden céget.
    A másik számomra szomorú dolog ez a nálunk tapasztalható Apple imádat... emberek szinte könyörögnek egy cégnek, hogy ugyan már Apple bácsi, gyere te ide hozzánk, mert mi nagyon szeretünk téged, csak rólad álmodunk, csak neked gyűjtjük a pénzünket.
    Erre a problémára talán a legegyszerübb megoldás, ha már mindenképp jót akarnak tenni az Apple-nek, hogy szépen minden kis fanatikus kiszámolja, hogy az elkövetkező 5 évben mennyit költene az iTunes-on keresztül és mennyit szándékozna kiadni egyéb, olyan apple cuccra, ami nálunk csak alig, vagy egyáltalán nem beszerezhető. Ezt az összeget betenné egy szép, fehér borítékba és elküldené az Apple-nek.
    Így a tisztes vásárló végre számszerűsítve kimutathatná az alma iránti vonzódását, az Apple meg cserébe megigérné, hogy x év és elkezdik a lokalizációt és a termék terjesztést, csak azt nem tudják még, hogy magyarország afrika keleti vagy nyugati részén van-e.