MTI

Három év börtönt kapott az al-Kaida internetes toborzója

Három év börtönre ítéltek egy 37 éves iraki férfit csütörtökön Németországban, mert az interneten terjesztette az al-Kaida vezérének, Oszama bin Ladennek erőszakra buzdító felhívásait.

A cellei tartományi felsőbíróság bűnösnek mondta ki a kurd származású Ibrahim R. vádlottat abban, hogy külföldi terrorszervezetnek toborzott tagokat vagy támogatókat. Németországban most először ítéltek el valakit amiatt, hogy a világhálón iszlám dzsihádra (szent háborúra) uszító felhívásokat terjesztett. Az Alsó-Szászországban élő Ibrahim R. egy internetes csevegőfórumon adta közre egyebek mellett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatot irányító Oszama bin Laden és helyettese, Ajman az-Zavahri gyújtóhangú beszédeit. A vádirat szerint az üzenetekben terrortámadásokat dicsőítettek, és jogosságukat bizonygatták.

A német biztonsági szervek egy éven át követték nyomon az iraki férfi internetes tevékenységét, mielőtt lecsaptak volna rá. Ibrahim R. 2006 ősze óta volt vizsgálati fogságban. Bírósági tárgyalásán a vád képviselői három év és tíz hónap börtön kiszabását, védői viszont a felmentését kérték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!