SG.hu

Elavultak a hagyományos vírusirtók

A Panda Security legújabb elemzése szerint a hagyományos vírusirtási modellen alapuló biztonsági szoftverek nem bírják már sokáig az iramot a villámgyors ütemben terjeszkedő vírusokkal.

Alulmaradhatnak a vírusokkal folytatott harcban a hagyományos vírusirtó programok - ez derül ki a Panda Security által nemrégi kiadott elemzésből. A vírusok egyre nagyobb ütemben szaporodnak, és - mintha ez nem lenne elég - a malware-ek dinamikája is teljesen megváltozott.

"Mint az élet minden területén, itt is a pénz a domináns" - magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "A kiberbűnözők teljes mértékben átstrukturálták a 'víruspiacot': amíg öt-hat éve a feltűnéskeltés volt a cél, most minél csendesebben igyekeznek végrehajtani a támadásokat, amelyek ráadásul több hullámban, egymással kombinálva érkeznek. Ezekhez már kevésnek bizonyul a napi többszöri vírusfrissítés, a napi egyszeri víruskeresés is, hiszen két böngészés között akár egy tucat kártevő is megtelepedhet."

"Mi azt mondjuk, hogy manapság egy vírusirtó önmagában már nem véd meg mindentől. Persze a választást mindenkire rábízzuk, de a www.fertozottvagynem.hu oldalon ingyen tesztelhető, vajon biztonságban vannak-e az adataink. Az otthoni PC-k 23%-a ugyanis aktív vírusvédelem ellenére fertőzött; nem hiszem, hogy valaki kapásból meg tudja mondani, az övé vajon beletartozik-e ebbe."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alfa Of NS #5
    NOD32 az Isten!
  • toyotakacsa01 #4
    "Panda az egyik legszarabb víruskergető"

    Ez magánvélemény, vagy valahol olvastad?
    Személy szerint én eddig AVG-t használtam, csak ez az új 8-as piszkosul leterhelte a procit amikor fel merészeltem rakni.
  • DjDano #3
    Panda az egyik legszarabb víruskergető, az ő véleményükre aztán lehet adni xD
  • zvaragabor #2
    Olyat mondjanak már, amit nem tudtunk eddig.
  • waterman #1
    "Ezekhez már kevésnek bizonyul a napi többszöri vírusfrissítés, a napi egyszeri víruskeresés is, hiszen két böngészés között akár egy tucat kártevő is megtelepedhet."

    ez nevetséges. értelmesen kell böngészni. adblock, noscript. de ha már az irodán nem lehet ilyeneket használni, mert megáll az élet, ha kettővel többet kell kattintani, akkor legalább ne nyissák meg a kedves alkalmazottak az ismeretlen feladójú levelek csatolmányait. megnyitják? úgy de úgy megnyitják, hogy el sem gondolkodnak rajta, hogy az esetleg káros lehet.