Napi Online

Kiszáll a Sony BMG-ből a Bertelsmann

A Bertelsmann AG el akarja adni a világ második legnagyobb zenekiadójában, a Sony BMG-ben meglévő 50 százalékos részesedését tulajdonostársának, a Sony-nak - szivárogtatták ki az ügyhöz közel álló források.

A német médiacsoport 1,5 milliárd dollárt remél a tulajdonrészért, ám valószínűbb, hogy csak 1,2-1,3 milliárdot kap és a japán szórakoztatóelektronikai társaság ígéretet tesz arra, hogy cd-gyártási, -csomagolási és -értékesítési szolgáltatásokat vásárol a Bertelsmann Arvato divíziójától. A két nagyvállalat 2004-ben hozta létre közös zenekiadóját, az akkori megállapodásban kikötötték, hogy 2009 augusztusáig bármelyikük kivásárolhatja a másikat a cégből. Lapértesülések szerint a Bertelsmann már féléves elszámolásában fel szeretné tüntetni a Sony BMG-részesedésért kapott összeget.

A német társaság korábban jelezte, hogy a cd-eladások hanyatlása miatt inkább a médiaszogáltatásokra és a tankönyvkiadásra akar koncentrálni. A Sony BMG - Bruce Springsteen, Celine Dion és mások kiadója - áprilisban kötött szerződést a Nokiával, amelynek értelmében 12 hónapon át korlátlan ingyenes zeneletöltési lehetőséget biztosít a finn cég zenetelefonjait használóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!