Berta Sándor

Samsung SGHi-900, egy iPhone-konkurens

Nem átlagos készüléknek szánta a dél-koreai gyártó a legújabb modelljét és ez abból a szempontból már mindenképpen igaz, hogy a készülék kísértetiesen hasonlít a Sony Ericsson Xperia X1-re is.

A hivatalos bejelentés után újabb részletek jelentek meg a Samsung legújabb okostelefonjáról. A Samsung SGH-i900 Omnia mérete 112 × 56,9 × 12,5 mm. A 3,2 colos érintőképernyő maximális felbontása 240 × 400 képpont és mind az álló, mind a fekvő tartalmakhoz automatikusan igazodik. A kijelző alatt a Samsung mérnökei egy virtuális billentyűzetet helyeztek el. Beépített kamerája 5 megapixeles, van autófókusz, arcfelismerő, panoráma, Geo Tagging és Wide Dynamic Range (WDR) funkciója. Utóbbi automatikusan világosabbá teszi a sötétebb és sötétebbé a világosabb képrészleteket, míg a Geo Taggingnak köszönhetően akár egy év múlva is pontosan tudja a felhasználó, hogy hol készítette az adott képet.


Az operációs rendszer a Windows Mobile 6.1, a dokumentumok a PowerPoint, az Excel és a Word mobil változataival nyithatók meg. Az elektronikus levelezésben, valamint a feladatok, a kapcsolatok és az időpontok rendszerezésében az Outlook segít. A készüléken lévő adatok bármikor szinkronizálhatók egy számítógéppel az ActiveSnycnek köszönhetően. A Windows Media Player mellett van még benne rádió, és egy a DivX, XviD, H.263, H.264, WMV és MP4 formátumú fájlok lejátszását támogató videólejátszó is. Képes widgetek használatára és van 2.0-s Bluetooth-portja is. Belső memóriája 8 vagy 16 gigabájt, ami MicroSD memóriakártyákkal további 16 gigabájttal bővíthető.

A Samsung SGH-i900 Omnia egyaránt használható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban és támogatja a WLAN, a HSDPA, az UMTS, az EDGE, valamint a GPRS technológiát. Az új modell júliustól kerül az európai boltokba, az O2-nél bevezető ára 179 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Landor #31
    jelenleg 150k, csak Samsung márkabolt.. biztosra jár hozzá a hifi, de akkor is vicc..
  • Landor #30
    hivatalosan jövőhét :)
  • Süti86 #29
    Nem tudja valaki hogy kb. mikortól lesz kapható az i900-as teló?
  • L3zl13 #28
    Pont az a lényeg, hogy azt tegyék rá. Symbianos, meg Win "alapú" GUI-s cuccokból Dunát lehet rekeszteni. Nem is beszélve az iPhone-ról.
    Ha te nem szereted a Windowst, akkor van választási lehetőséged.
  • PíszLávJuniti #27
    A szolgáltató spórolása.
  • mhorvatR #26
    "bővíthető memóriakártya"

    Ez aranyos. 2 darab 512 MB-os memóriakártya + forrasztópáka aztán mehet a buli.
  • smaczylaci #25
    ALL IN 1 : ez a mai trend! Mindamellett ma már elég magas szintre jutott a technológia hogy egy normális multifunkcios telefon minden, egymástol teljesen különböző szolgáltatását a legjobb minőségben tudjad használni.
    2 éve még tényleg baromság volt ilyen telefonokat venni mer ami bennük volt az csak mutatoba szolgált, meg max villogni lehetett vele mer akkor még xar volt. A mai okostelokba belerakják a tuti gps-t elég nagy méretű kijelzővel, benne van 2féle emial kliens, html megjelenités, doku olvasás esetleg szerkesztés, frankó médialejátszó és a fényképezők sem olyan rosszak már! Lásd a carl zeiss optikákat a nokiába v a sE-be, most hirtelen nemtom melyikbe van :S
    A lényeg az h aki nem akar egyszerre 4 kütyüvel mászkálni (melyeknek az ára külön-külön a többszöröse az okostelonak!), akkor megveszi 150-200ér ALLIN és boldogan használja akár több évig is! (a videotelefonálást mellesleg oltári baromságnak tartom...)
  • Gerygrey #24
    Ki volt az a barom, aki kitalálta, hogy egy mobiltelefonon lehet internetezni?!
    Gőzöm sincs, de áldassék a neve :)

    Nekem remekül működik a fényképezőgépem, ha fényképezni kell, előveszem a notebookot, ha számítógépen kell dolgoznom, és a normális HIFI-tornyot kapcsolom be, ha zenét akarok hallgatni!
    Örülök, hogy neked ez mind elfér a zsebedben. Én például gyakran járok tömegközlekedéssel, és bizony jó szolgálatot tehet hogy tudok zenét hallgatni, filmet nézni vagy játszani útközben. Persze itthon nekem se jutna eszembe ilyesmit csinálni, én is a plazmán nézem a HD filmet minthogy előszedjem az "egérmozit", de például most tegnapelőtt délután ahelyett hogy végig unatkoztam volna az Újpest-Kőbánya útvonalat (mégis mit csináljak a metrón? Bámuljam az alagútban a kábeleket?) inkább néztem a portugál-cseh EB-meccset a PDA-n.
  • redfish #23
    Nézd, nekem elég sok mobilom van, jelenleg 2 db-ot kell használnom...
    Mindkettőben van rádió (soha nem használom), mindkettőben van kamera (soha nem használom) és mindkettő milliónyi dolgot "tud", amiből alig használok valamit, de kénytelen voltam ILYEN mobilt venni, mert ezekben van bővíthető memóriakártya, amire viszont szükségem van!

    Amúgy nekem is volt egy hiper-szuper MIO telefon-GPS-számítógép-kamera készülékem, amivel kész rémálom volt a telefonálás a virtuális billentyűzete miatt... A GPS-e sem igazán alkalmas arra, amire gyártották, mert egy valódi GPS azért sokkal jobb (láthatóbb, érthetőbb)... Mobiltelefonnak viszont túl nagy és nehéz volt. Szupergyorsan túladtam rajta!

    Különben meg : ez az ÉN véleményem!
    Az a jó, hogy sokfélék vagyunk, sokféle igénnyel és sokféle ízléssel...

    Egy nyilvános Fórumra mindenki beírhatja a saját véleményét a adott témával kapcsolat, ugye ez téged nem zavar?
  • magyarvok #22
    Nekem pl nagyon hasznos, mert elég sokat utazok vonaton/buszon, közben tudok szórakozni (zene, játék), megnézni az e-maileket, híreket olvasni.
    Fényképező jó dolog, mert a telefon mindig nálam van, míg a fényképező nem sűrűn, ezért ha látok valamit, amit meg szeretnék örökíteni (bárhol, bármikor), a lehetőség adott.
    GPS pedig hasznos az autósoknak, hiszen nem kell több 10.000 Ft-ot pluszban GPS készülékre költeni, hisz ott a telefon, mely tökéletesen alkalmas rá.

    De ha téged ilyen mértékben zavar, akkor miért nézed, miért olvasod ezeket a híreket? Ugyanúgy tudsz venni ma is egyszerű telefont, csak azokat nem reklámozzák annyira, hisz nem az az üzlet.