Alex

Honlapon magyarázkodik a tojásdobáló

A Steve Ballmert magyarországi látogatásakor tojásokkal megdobáló Nagy György egy angol nyelvű honlapot készített, ahol tettének okait magyarázza a külföldieknek.

A nagyorgy.uw.hu-n található írásban röviden bemutatja a hazai helyzetet, mely szerint a keresetek alacsonyak, ezzel szemben a megélhetési költségek a nyugat-európaival megegyező szinten vannak. A rendszergazdaként dolgozó, MCP vizsgát végzett fiatalember leírja, hogy 200 ezer forintot keres, ami átlag felettinek számít. Kárhoztatja a Microsoftot, mivel a magas munkanélküliség, és az összeomlás előtt lévő tömegközlekedési rendszer ellenére a kormány forintmilliárdokat költ a szoftverlicencekre. Véleménye szerint az oktatási intézményeknek szabad szoftverekre kellene áttérnie, de nem világítja meg, hogy mindezekhez mi köze Steve Ballmernek.


Tettét elkeseredettségével indokolja, mivel véleménye szerint nincs értelme petícióval tiltakozni a kormány által megkötött szerződés ellen. Nem hisz a bíróságok függetlenségében sem, és mivel állítása szerint nincs vesztenivaló, drasztikus lépésre volt szükség. Végül közli, hogy a tojásdobálással csak a magyar adófizetőket kivánta megvédeni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #68
    A tandíj alapvetően hibás elgondolás. Mert miért pont a felsőoktatás ? Ha azt fizetőssé tesszük, már csak egy lépés, a közép, majd az alapszíntű oktatás fizetőssé tétele. És azt is jól el lehet magyarázni, mekkora az megtakarításokat hoz. A "4 elemi" elég lesz a népnek, aztán irány a meló... Az pedig, hogy a nép nagy részé olyan sötét marad mint az alagút nem számít, majd a reklámok jól elmondják neki mit kell csinálnia, nem is jó, ha sokat gondolkodik.
    Ja és a külföldről... Ha az emberek szívatását, megszorítást, szigorítást, extrém környezetvédelmi szabályokat kell bevezetni, mindig az EU-ra mutogatunk. Akkor miért is probléma, ha az itt képzett munkaerő az EU egy másik államában próbál szerencsét ? Az EU támogatás persze jól jön, de rögtön essünk neki az munkaerő szabad áramlását kimondó alapelvnek...
  • uniu #67
    kissé szűklátókörű vagy. Külföldön tanulnak és sokuk visszajön(legalábbis régebben), sok-sok tapasztalattal felvértezve. De ez más szakmákra is igaz: néhány év külföldi munka vagy pl ösztöndij nagyon sokat jelent. Az hogy valaki többre képes és máshol jobban boldogul... ezért nem hibáztathatod.
  • Cat #66
    "egy jól képzett diplomás pár év alatt visszakeresi a belefektetett pénzt."

    Naigen, csak ha külföldre megy, akkor nem itt adózik, nem itt termel. És egyre többen mennek külföldre, főként a legdrágábban képezhető orvosok közül. Igenis fizessenek tandíjat - vagy pedig vállalják, hogy végzés után 5 éven át nem mennek külföldre dolgozni. Nem kötelező orvosnak menni, de ez igenis egy befektetés, az állam részéről is, aminek a társadalom szeretné látni a hasznát.
  • aaaaa #65
    Elgondolkodtam és elítélem a tandíjat, pont. Ha Neked tetszik és igazságosnak érzed, hát fizesd. Gratulálok, hogy van erőd hozzá, de szerintem egy másodállásban dolgozó diák eredményei és teljesítőképessége sokkal rosszabbak, mint annak, aki csak a tanulásra koncentrál. A nyár meg pihenésre való, nem gürizésre. Rohadtul nincs szükség a tandíjra, egy jól képzett diplomás pár év alatt visszakeresi a belefektetett pénzt. Ez egy befektetés. Egy vadászpilóta kiképzése is 100 milliókba kerül, mégis van akinek megéri és tandíjat sem kérnek tőle... Ugyanígy, ha jól képzett szakemberek vannak az országban az előbbre viszi a társadalmat. Bár én úgy látom mostanában inkább az a cél, hogy minél több elbutult középszerű, jól rabszolgasorba fogható birkából álljon az ország, nincs szükség a "túl okosokra".
    Az pedig, hogy nyaranta éhbérért dolgozol, az tényleg a Te hibád. Keress jól fizető állást, akár külföldön, ne hagyd, hogy kizsákmányoljanak.
    Első munkád x %-a bla bla.... Szoroztál osztottál egyáltalán ??? Akár negyven évesen is törlesztheted.. kamatokkal... És nem tudom hogy pl. az SOTE-n "tervezett" évi 3 milliós tandíjat, hogy törlesztetted volna a maximum havi 40 ezres diákhitelből ??? Még jó, hogy leszavazták. Milyen pénzéhes szemét orvos lesz abból, aki 6 év alatt 12x 1,4 millióért tanult ? Mert ha már ennyit belerakott, nem fog jótékonykodni, mert a 17 milla a bankba téve is hoz neki havi 100-150 ezret, és még dolgoznia sem kell...
    Azért fizetjük az adót, hogy abból teljen oktatásra és egyebekre...
    http://www.edupress.hu/index.php?at=egycikk&HirID=18310
    Csak hogy ne mondd, hogy kitaláltam ....

  • r4pid #64
    Hát nem tudom.... ismerőseim 90%-a csinálja ugyanígy... Igaz hogy ők el is isszák általában amit nyáron összeszednek pénzt... ez sztem csak elhatározás kérdése. Én is lemegyek havonta legalább 1-szer de inkánn többször szórakozni, de nem iszom le magam seggrészegre és nem költöm el az összes pénzem...
  • uniu #63
    Jól csinálod! De meg kell h mondjam, nagyon kevesen bírnák ezt csinálni!
  • r4pid #62
    Az előző aaaaa-nak szólt.
  • r4pid #61
    "A diákhitelnek mi köze a szociális hálóhoz." Miről beszélsz?
    Én is főiskolás vagyok... szüleim csak a kolidíjat fizetik nekem, minden mást én állok, és képzeld szaros éhbérért képes vagyok nyáron dolgozni és elég egy évre. A tandíjat meg évente kell felvenni és nem leszel bank rabszolgája. Ha nem sikerül befejezni egyetemet akkor vége a világnak?? Diákhitelben csak az van megszabva hogy az első munkád jövedelmének az x %-ával kell törlesztened...
    Ki hasonlította össze az én rokonaimat a magyar nyugdíjasokkal? Gondolkozzál már ember...
  • aaaaa #60
    A diákhitelnek mi köze a szociális hálóhoz. Ha nem sikerül befejezni az egyetemet, mert nem elég okos hozzá, miből fogja visszafizetni ??? De legalább már húsz évesen a bank adósrabszolgája lett egy életre... Persze mondhatod , hogy aki nem biztos magában, hogy képes lesz rá, az meg se próbálja...
    Nyári munka szintén éhbérért, ne már..., Az agyonhajszolt másodállásban güriző diák biztos ugyan olyan jól tud tanulni , mint a milliomos palánta, akinek pihenni is van ideje, mert a szülők fizetgetik a tandíját. Csak nem érdekelt vagy egy "diákhitelintézményben", hogy ennyire támogatod... ?

    Szegény német rokonok azért még nem fognak megfagyni telente, vagy felfordulni, mert nem tudták kiváltani a gyógyszerüket, mint itt néhány szerencsétlen nyugdíjas egy ledolgozott élet után.
  • r4pid #59
    Nekem meg sok ismerősöm veszi/vette fel már...