Gyurkity Péter

Az Amazon is az online videók felé fordul

Az első számú internetes forgalmazóként számon tartott cég videostream szolgáltatás bevezetésén gondolkodik, amely szerintük kellőképp kiegészítené a meglévő digitális kínálatot és megfelelő alternatívát kínálna a riválisokkal szemben.

Az Amazon ilyen irányú terveiről Jeff Bezos, a vállalat vezérigazgatója beszélt a Wall Street Journal által megrendezett, háromnapos D: All Things Digital konferencián. Előadásában elmondta többek között, hogy az elkövetkező hetekben indítanák be az új szolgáltatást, amely kellőképpen széles kínálat esetén felhasználók millióit vonzaná az új oldalra, nem beszélve a riválisok előnyének lefaragásáról, amelyre ezen a területen igen nagy szüksége van a cégnek.

Mindez összefügg az Amazon korábbi lépéseivel, hiszen az elmúlt időszakban igyekeztek minél jobban kiszélesíteni a digitális kínálatot. A problémát számukra elsősorban az jelenti, hogy a konkurencia - főleg az Apple - ezen a téren igencsak elhúzott mellettük, ezért nem halaszthatják a döntést, nehogy ez az előny behozhatatlanná váljon. Többek között ezért dobták a piacra a Kindle névre keresztelt e-könyv olvasót és ezért állapodtak meg a TiVo céggel az Unbox szolgáltatáson keresztül történő videókölcsönzések beindításáról.

Sajnos részleteket nem árultak el az új jövevényről, mindössze annyit tudni biztosra, hogy a szolgáltatás nem igényli majd egy újabb set-top-box beszerzését a felhasználók részéről. Tisztán internet alapú megoldásról van tehát szó, amely a cég szerint kellő népszerűségre tehet szert, mégpedig meglehetősen gyorsan. A piacon kínálkozó lehetőségeket jól mutatja, hogy Reed Hastings, a hasonló terveket szövögető Netflix vezére a legutóbbi befektetői találkozón 20 milliós előfizetői tábort prognosztizált saját szolgáltatásukat illetően.

A szolgáltatás beindítása első körben minden bizonnyal kizárólag az amerikai felhasználókat érinti majd - remélhetőleg Európában is minél előbb megjelennek, ezzel is színesítve a választékot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Charybdis #1
    ÖÖÖ mi az hogy videostream szolgáltatás? Tehát magyarul egy videómegosztót indítanak, mint a Youtube?