Berta Sándor

Deutsche Telekom: az adatvédelmi biztos is vizsgálódik

A német távközlési konszernnél kirobbant botrány felkeltette Peter Schaar érdeklődését is, aki vizsgálatot indított. A szakember egyúttal sürgette az adatvédelmi visszaélésekkel kapcsolatos ügyekben kiszabható maximális bírság emelését is.

"Az ügyet teljesen fel kell deríteni és le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat. Úgy tűnik, hogy néhányan nem tudtak ellenállni a kísértésnek. A vállalatnak haladéktalanul értesítenie kell minden érintett személyt. Az elmúlt években az adatvédelmet a német kormány arra hivatkozva korlátozták fokozatosan, hogy nagyobb biztonságra van szükség, most egyértelműen látszik, hogy a mértéktelen adattárolás önmagában is biztonsági kockázatot jelent. Éppen ezért követelem, hogy a törvényalkotók biztosítsák, hogy a jövőben kevesebb információt gyűjtsenek össze a cégek és az intézmények. Ezenkívül a vállalatokat és az állami hivatalokat kötelezni kell arra, hogy az érintetteket és a nyilvánosságot minden hasonló esetben haladéktalanul tájékoztassák. Emellett javasolom, hogy az adatvédelmi visszaélésekben jelenleg kiszabható 250 000, illetve 300 000 eurós maximális pénzbírságot jelentős mértékben emeljék meg" - közölte Peter Schaar.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt napokban robbant ki a botrány, miszerint az elnökségben és a felügyelő tanácsban lévő kiszivárogtatások megelőzésére és felderítésére 2005-ben és 2006-ban megfigyelte vezetőit, valamint az újságírókat a Deutsche Telekom. A két akció fedőneve Clipper és Rheingold volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!