Berta Sándor

Érintőképernyős Samsung-mobil widget-támogatással

Némileg megkésve dobta piacra legújabb készülékét a dél-koreai gyártó, azonban a műszaki jellemzők némileg kárpótolhatják a felhasználókat a halasztásért.

A Samsung SGH-F480-at már a februári barcelonai Mobile World Congress keretében bemutatta a cég, azonban csak most került a boltokba. A 98 x 55 x 11,6 mm méretű, 91 gramm súlyú telefont 5 megapixeles beépített kamerával látták el, amelyben CMOS-szenzor és LED-es vaku van. A fényképezőgépek tudásának leszivárgását mutatja a hosszú funkciólista: autofókusz, arcfelismerő funkció, képstabilizátor mellett már a Smile-Shot is belekerült, amelynek aktiválása esetén azonnal fotó készül egy nevető arcról, így senki sem mulaszthatja el a fontos pillanatot.


A 2,8 colos TFT-kijelző érintőképernyős, maximális felbontása 240 x 320 képpont és egyszerre legfeljebb 262 144 szín megjelenítésére képes. A képernyőnek köszönhetően a mobil irányítása igazán egyszerű. Widgetek is letölthetők rá, és mindenki a saját igényei szerint testre szabhatja a készüléket. Egyelőre a felhasználók csak előre telepített widgetek közül választhatnak, később azonban lehetőség lesz más alkalmazások letöltésére és telepítésre, sőt akár a kedvencek listájának összeállítására is.


A telepített programok között megtalálható a médialejátszó, FM rádió, a NetFront 3.4-es verziójú böngésző, RSS olvasó és egy e-mail kliens. A kapcsolatot más készülékekkel Bluetooth 2.0 és az USB-porton át tarthatjuk. Belső memóriája 240 megabájt, mely MicroSD-kártyák segítségével akár 8 gigabájtig növelhető. A mobiltelefon egyaránt használható a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban, valamint támogatja a HSDPA, a GPRS és az EDGE technológiát.


A widgetek által úgy néz ki a telefon, amilyennek mi akarjuk

A Samsung SGH-F480 maximális készenléti ideje gyári adat szerint akár 10 nap is lehet, míg a beszélgetési idő legfeljebb 3 óra. A dél-koreai gyártó új modelljének bevezető ára 499 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gimre #15
    Sziasztok
    Azt szeretném kérdezni hogy a következő mobilokra lehet magyar nyelvet rakni?
    Samsung S 7230 Wave, S5750 Wave 575, S 5250 Wave 2, És nem tom, hogy a S8000 is angol nyelvü-e. Mert ezeket a készülékeket a GSMHOME.hu-n lehet kapni de állitolag nem magyar nyelvüek. Ezek közül szeretnék venni egyet. Kérelek titeket segitsetek.
    Elöre is köszi imre
  • GregSB #14
    *€499
  • GregSB #13
    Egyébként drágább mint az iPhone. €599-be kerül ez 240MB belső memmel és 8GB-ig bővíthető (és ez + pénz!), ugyan ezért a pénzért 16GB-is ájfónt kapsz.
  • GregSB #12
    Legközelebb olvasd végig a cikket :D

    "A dél-koreai gyártó új modelljének bevezető ára 499 euró."

  • NEXUS6 #11
    A Samuk soha nem az akksijukról voltak híresek. Egy Noka, vagy Sanyierixon 100X jobban bírja, de a kijelzőjük mindíg nagyon pofás volt, és elég strpabírók is. Ha nem Ájfon árban mérik, még az is lehet hogy veszek egy ilyet!;)))
  • kvp #10
    "Nincs benne GPS, nem oprendszeres, legalábbis navi progit nehéz rá rakni...csicsás gagyi."

    Mar mar csak a regebbi, de meg gyartott nokiakon nincs operacios rendszer. Az egyetlen kulonbseg, hogy a gyarto engedi-e a telepitest vagy nem. Pl. az iphone-on kezdetben nem volt engedelyezve, mostmar igen. A widget-eket meg nem igazan ertem miert terjednek ilyen hirtelen. A technologia eddig is adott volt, mar az ericsson t20-as idejeben is, tehat ez inkabb divathullam mint uj technologia.

    A beszelgetesi ido tobbnyire a 100%-os cpu terhelest jelenti, a keszenlet meg a kikapcsolt kijelzos standby-t. Tehat ezek a telefonok atlag 3 ora hasznalatot birnak ki toltes nelkul. Ez egy olcsobb laptop teljesitmenyenek felel meg, tehat a mai vilagban megfelelo.
  • roliika #9
    Nincs benne GPS, nem oprendszeres, legalábbis navi progit nehéz rá rakni...csicsás gagyi.
  • viCtah #8
    Áhhá ^^ ez így van. Jó, vettem, tényleg barom voltam. Thx
    Attól függetlenül nagyon jó ez a tella, ha pénzes lennék vennék is :)
  • Cat #7
    A készenléti és a beszélgetési időt szabvány határozza meg, hogyan mérik. Ez azért van, hogy a készülékek adata összehasonlítható legyen. Persze mégsem érdemes, tekintve hogy egyes tevénykeségek nagyságrendekkel jobban merítik az akkut, mint mások (pl. netezés), és mindenki eltérő intenzitással használja ezeket.
  • viCtah #6
    jogos xD