SG.hu

Novell - Microsoft a jobb Linux felügyeletért

A Novell és a Microsoft együttműködési megállapodásuk keretében nyílt forráskódra és iparági szabványokra épülő felügyeleti megoldásokat fejlesztenek vegyes forráskódú informatikai környezetekhez. Ezek a felügyeleti megoldások lehetővé teszik majd, hogy a SUSE Linux Enterprise Server legyen a legjobb felügyeleti lehetőségekkel rendelkező Linux disztribúció.

A Novell bejelentette, hogy a Microsofttal együttműködve olyan Linux-felügyeleti megoldásokat fejleszt, amelyekkel a vegyes informatikai környezetek egyszerűbb felügyeletét biztosítja a felhasználók számára. A Microsoft és a Novell meglévő technológiai együttműködési megállapodásukra alapozva iparági szabványokkal és nyílt forráskódú összetevőkkel járulnak hozzá a felügyeleti képességek szabványosításához. A közös munka során kihasználják a Novell piacvezető nyílt forráskódú Linux-felügyeleti szakértelmét, amely hozzájárul az informatikai infrastruktúra-beruházások értékének növeléséhez.

"Az ügyfelek napjainkban olyan megoldásokat igényelnek, amelyek segítségével felügyelhetik a heterogén informatikai környezeteiket. A Microsoft örömmel bővíti System Center csomagját a Linux disztribúciók - például a SUSE Linux Enterprise - felügyeletével" - mondta Brad Anderson, a Microsoft felügyeleti és szolgáltatási részlegének vezérigazgatója. "A Microsoft felhasználja, valamint kibővíti az OpenPegasus projekt általános információmodell-objektumkezelőjét (Common Information Model Object Manager - CIMOM) és olyan együttműködési szolgáltatókat is biztosít a nyílt forráskód közösségnek, amelyek amellett, hogy összegyűjtik a felügyeleti adatokat, elérhetővé teszik azokat a felügyeleti szolgáltatások számára" - tette hozzá Anderson.

A közlemény szerint az együttműködés keretében a Novell - kihasználva Linux-felügyeleti szakértelmét - a Microsofttal közösen bővíti ki a Microsoft Management Summit 2008 rendezvényén bejelentett System Center Operations Manager 2007 Cross Platform Extensions kiegészítést. A Microsoft System Center Operations Manager kiegészítése olyan iparági szabványokat használ, mint a WS-Management, emellett nyílt forráskódú szoftverekkel biztosítja a Linux- és UNIX-rendszerek felügyeletét. A Microsofttal való együttműködésnek köszönhetően a Novell az iparági szabványok és a nyílt forráskódú szoftver segítségével Linux-felügyeleti csomagot fejleszt a System Center Operations Manager 2007 rendszerhez . Emellett a vállalat a ZENworks rendszer-felügyeleti termékek Linux-felügyeleti képességeinek bővítését tervezi a nyílt forráskódú együttműködési szolgáltatók segítségével. Ezek a felügyeleti megoldások lehetővé teszik majd, hogy a SUSE Linux Enterprise Server legyen a legjobb felügyeleti lehetőségekkel rendelkező Linux disztribúció.

"A Novell már korábban ismertette rendszer- és erőforrás-kezelési stratégiájában, hogy a ZENworks megoldásokban is támogatni szeretné a nyílt forráskódot és a nyílt szabványokat a rendszerfelügyelet egyszerűsítése és szabványosítása érdekében" - mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke valamint rendszer- és erőforrás-kezelési részlegének vezérigazgatója. "A Novell és a Microsoft a System Center Operations Manager Linux-felügyeleti képességeinek kibővítése során szabványalapú, nyílt forráskódú alapokra épít, melynek eredményeképpen hatékony felügyeleti megoldást kínál a vegyes informatikai környezetekhez. Az együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek kihasználhatják a rugalmasság és az eltérő informatikai felügyeleti szoftverek egyedi kombinációjának előnyeit" - tette hozzá Wagner.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!