SG.hu

Suse Linuxra tereli a Microsoft a kínaiakat

A Novell és a Microsoft azon dolgozik, hogy Kína mellett a világ többi részén is meggyőzzék a nem támogatott Linux verziók felhasználóit a Suse Linuxra való áttérésről.

A Microsoft és a Novell bejelentése szerint Kínában egyre nagyobb a piaci kereslet az olyan megoldás iránt, amely megteremti a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti átjárhatóságot. Ennek köszönhetően a vegyes forráskódú informatikai környezetet használó szervezeteknek a rendszerek együttműködése mellett a szellemi tulajdon védelme miatt sem kell aggódniuk.

A két cég kínai piacra kiterjesztett együttműködése a közös marketingtevékenységre és a képzésre irányul, melyek a rendszerek együttműködése iránti igény két jelentős területét használják ki: a nagy teljesítményű számítástechnikát (SUSE Linux Enterprise Server és Microsoft Windows Compute Cluster Server egy kettős rendszerindítású dual-boot konfigurációban) és a virtualizációt (többplatformos virtualizációs megoldások, amelyek a Hyper-V megoldással kiegészített Microsoft Windows Server 2008 rendszert és a Xen technológiát alkalmazó SUSE Linux Enterprise Server 10 rendszert használják). Ennek keretében kerekasztal beszélgetéseket tartanak majd informatikai vezetőkkel Shenzhen, Guangzhou, Shanghai és Peking városában és egy kísérleti virtualizációs programot is elindítanak az ügyfelek bevonásával. Emellett technológiai témájú foglalkozásokat szerveznek, amelyek a SUSE Linux Enterprise Server használatára való áttérést segítik a nem támogatott Linux rendszerekről.

Az IDC által kiadott "Worldwide Linux Operating Environments 2008-2012 Forecast: Taking Linux to the Next Level" (Előrejelzés 2008-2012-re a világszerte működő Linux környezetekről: A Linux új szintre lép) című tanulmány szerint a SUSE Linux Enterprise Server működtetési környezetre (SOE) vásárolt előfizetései 38,6%-kal nőttek 2006-ról 2007-re, emellett a Novell részesedése a fizetett SOE megoldások piacán a 2006-ban mért 26,1%-ról 29%-ra nőtt 2007-re. A IDC véleménye szerint "ez a hirtelen növekedés a Microsofttal kötött együttműködés eredményeképpen tette kiemelkedően sikeressé a 2007-es évet a Novell számára." A Novell 2006-os, 2007-es növekedése volt a legnagyobb a tanulmányban vizsgált fizetett vagy ingyenes SOE terjesztők közül.

A 2006. november 2-án bejelentett ötéves Microsoft-Novell-megállapodás részeként a Microsoft előfizetési tanúsítványokat kínál azon ügyfelek számára, akik a SUSE Linux Enterprise Server támogatási szolgáltatójaként a Novell vállalatot választják. A bejelentés óta a Novell több mint 141 millió dollár értékben értékesített SUSE Linux Enterprise Server előfizetéseket a Microsoft-Novell együttműködési megállapodás keretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcsi1987 #2
    God25
    Kékhalál vírus spyware, stb?
    Nekem Xp-n fél éve nincs kék halál, vírus sem , kell megfelelő védelem, valamint konfigolni úgy a rendszert hogy ne rendszergazdaként netezz meg stb, és semmi gond nem lessz:)
    Sőt védelem nélkül is használható, csak nem kell pornó oldalakra menni, meg mindenféle download meg keygen crack nevezetű weblapra:)

    - Windózban egyetlen nagy gond amitől idővel lassú és elbaszódik az a registry, minden rohadt fájlt beírkál ott, és idővel tetű lassú lessz meg összekavarodik...

    Én kiváncsian várom a Windows Sevent:)

    Amúgy ha már Linux akkor nem Suse hanem Ubuntu:)
  • god25 #1
    Bex@rás, h az MS az ingyenes, nyílt forráskódból is pénzt csinál. Nagy gondban lehet a redmondi cég. Hehe. Pedig az igaz nagy durránás az ingyenes MS 7 lenne. Talán, akkor nem váltanának ez emberek linuxra. A stabilitásról (kékhalál, vírus, spy, stb.) ne is beszéljünk.