Gyurkity Péter

Nagy filmstúdiókkal szerződik az Apple

Az iTunes gazdája hollywoodi stúdiók egész sorával szerződött le az újonnan megjelenő filmek terjesztésével kapcsolatban, amelyek a DVD-kiadás felbukkanásával egy időben lesznek elérhetők az online boltban.

Az Apple csütörtökön jelentette be, hogy egyszerre több filmstúdióval is megállapodást kötött a meglévő és újonnan érkező tartalmak terjesztéséről. Sikerült elérniük, hogy az újdonsült partnerek a DVD-megjelenés napján elérhetővé tegyék új filmjeiket az online platformon, amely tehát késedelem nélkül kínálja majd azokat a felhasználóknak. Az iTunes tovább erősítheti pozícióját.



A partnerek listája alaposan kibővült, amint az az alábbi felsorolásból is jól kitűnik: 20th Century Fox, The Walt Disney Studios, Warner Bros., Paramount Pictures, Universal Studios Home Entertainment, Sony Pictures Entertainment, Lionsgate, Image Entertainment és First Look Studios. Mindnyájan beleegyeztek abba, hogy új kiadványaik már ettől a héttől kezdve, a DVD-változat megjelenésével egy időben elérhetővé váljon az iTunes Store oldalán. Az alkotásokat immár az erre alkalmas hordozható iPod készülékeken, az iPhone telefonokon, valamint a Mac számítógépeken és PC-n, illetve a Mac TV alatt is megtekinthetjük. A vadonatúj kiadványok 15, a legtöbb korábban megjelent alkotás pedig 10 dollárba kerül majd.

"Bízunk abban, hogy a mozirajongók nagy örömmel fogadják a lépést és szívesen szerzik majd be kedvenceiket platformunkon a nagy és független kiadóktól" - áll a közleményben. Az újonnan elérhető alkotások közül példaként emelik ki az American Gangster, a Juno, a Cloverfield, illetve a There Will Be Blood című filmeket. Az biztos, hogy a jelenleg mintegy 600 televíziós műsort és mintegy 1500 mozifilmet kínáló iTunes ajánlata alaposan kibővül, ezzel pedig tovább növelheti előnyét az online terjesztési szegmensben.

Az egyelőre kizárólag az amerikai felhasználók számára elérhető szolgáltatás remélhetőleg minél gyorsabban kiterjed majd öreg kontinensünkre is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #20
    tény hogy rendet kéne rakni az országban már, de ezt már lassan huz éve kellett volna, ugy hogy elzavarni mindenkit a picsába, és akkor talán nem a kis országunknak lenne majd legnagyobb parlamentje olyan képviselokkel akik a négy év alatt talán egyszer sem szolaltak fel, plusz nem a mi országunk alkalmazn a legtöbb közalkalmazottat...

    de ez egy másik topikba valo :)

    szoval 90kért érdekelne mégis mit raktál bele, mert mint mondtam nekem a táp kapásbol 20ezer volt, csupán azért mert szeretem a minoséget mintahogy te is szoval szar chieftecet 5ezerért nem rakok a procim alá hogy elszálljon ha vmit nem bir a táp...ház szintén nem volt olcso, hangszigetelt, design-os, kicsi...azért az armed assault alá kell vas szerintem.. :)
  • Lavigne #19
    na, sorold, gondolom telefonoddal csak telefonálni, és sms-t küldeni lehet, nyomtatód nincs, mert írni olcsó, és így tovább?!...

    aha, most nagy nyomor van. mindenki biciklivel jár, és száraz kenyéren él. az a nagy baj ebben az országban, hogy mindenki, mindent ingyen akar, úgy hogy neki a kis úját se kelljen mozdítania, és azonnal - csettintésre
  • Sanyix #18
    Hát ha csupa használható dologra azt mondja valaki hogy faszság, akkor...
    ipodot, meg ezeket a filmeket is az, mert van jobb, olcsóbban...

    És ha ezek a gennyládák elmennek, már akkor minden sokkal jobb lesz. Ha a föld alatt fexenek, mégjobb. És igen amikor nem ezek voltak, kicsit kolbászosabb volt a kerítés, még ha nem is volt egészen abból.
  • Sanyix #17
    Miért vennék mindenből újat? Amikor legutoljára vettem alaplap, memória, proci videokártya, táp volt a 90k-ban benne. A többi nem avul el... most is ezek lesznek a tápot leszámítva.
  • Lavigne #16
    nem akarlak elszomorítani, de még nem szavazhatok. de igazad van, a következő választást biztos elveszítik, és akkor majd jön a fidesz, és kolbászból lesz a kerítés.

    mellesleg biztos neked is van olyan terméked otthon, amire más azt mondaná, hogy ezt mekkora fa$$ság volt megvenni. különböznek az igények
  • Tikal #15
    Az adoval kapcsolatban igazad van, kicsit sok odahaza...
    Neked marhaság az ipod, másnak nem, lehetnél toleransabb...
    Nagyon sokan munkara hasznaljak a számitogépet, de sok ember otthon vagy otthon is dolgozik, de pl studiok vagy dj-k zeneszerkesztésre ezt használják többnyire...és jo részuk megteheti hogy otthon....
    Ha cég veszi az iMac-et akkor meg mit érdekel mennyibe kerül? nem a te pénzed...
    A mac játékra is jo, de leginkabb mutimédiára, rengeteg jo szoftverrel hozzá, nem mindenféle letoltott crack shareware demo verziokkal, hanem minden ami kell a gépeden van mikor megveszed, sokaknak ez megéri azt a plussz pénzt.

    Itunes mozi, 640x480 ténylg elég kevés, leginkább ipodra meg hordozhato eszközökre elég, de HD-ben is elérhetoek ezek a filmek, igaz apple tv-vel, de mivel nekunk nincs rá szukség felesleges is fikázni, mert leeht egy amcsinak nem sok 3-4 dollár kikolcsonozni egy filmet amiért le sem kell sétálnia a tékába...

    90 ezerért? gondolom nem mindent cserélsz... nekem csak a ház meg a táp került 50 ezerbe, mert minőséget vettem, mintahogy te is azt szoktad, éppen ezért kiváncsi lennék mit cserélsz, gondolom proci, vidkari, talán még lapot is...
    Egy biztos többet nem fogok a pc-mre áldozni, játszani ott a konzol...
  • Sanyix #14
    Én az ipodról, és a hasonló marhaságokról beszélek. De macet sem vennék. Minek? Olcsóbban összerakok egy core2-es gépet, ami ugyan az. Ha szerinted nem, sorold a nem pc-s hardverelemeket!
    Egyébként én nem veszek munkára pc-t.
    1. nem vagyok munkamániás, otthon nem dolgozom
    2. munkahelyen adott a gép a munkához, amit nem én fizetek, hanem a cég.

    Játékra, és multimédiára veszem a gépem. Mostani 90k volt összvissz, mindez jópár éve, és hihetetlen módon elég jól elvannak rajta a játékok (krájszisz szerű techdemo 0-ák nem érdekelnek). Most szeretnék cserélni, a kiszemelt konfig 80k lesz, és nem egy gyenge gép lesz ez sem, el fog vinni mindent pár évig. Lehet ez azért megy így, mert nem mainstream játék rajongó vagyok, és csak az említett kategóriánál jellemző a mértéktelen erőforráspazarlás, és hülyítés?
  • Sanyix #13
    Te egy díszpéldány vagy. Ha filmet veszek jó minőségben veszem, nem ilyen fosban mint ez. Adót meg fizetem... sajnos, és arra megy el a fizetésem fele, hogy az olyan észlények által mint te 2x is megválasztott elkúrós kormány szétlopja az egészet, baromságokra költsék. Azt mondanám, akik adócsalnak, azok jól teszik, de nem mondom, mert akik ezt csinálják az nem az átlagember, hanem a multimilliomos, állami szervezetekhez közel álló személyek...
    És akkor sem fogok drágábban szart venni...
  • Tikal #12
    ugy látom egyesek mindenhol ráugranak a fikázásra :D

    sanyi, mennyibe kerult a PC-d? 150 alatt szerintem nem sok jot hozol ki belole, de gondolom valami magad csinálta géped van, nem egy márkás pc-d...a márkás pc-k is sokba kerulnek, és tudtodon kivul te már rég beálltál azok közé akik mindig sovárogva nézik az uj videokarikat procikat stb, és ugyanugy elbaszod a pénzedm int aki mac-et vesz magának... mellesleg a többséguk dolgozni veszi ( fotosok, grafikusok, designerek, stb) tudod komoly munkára, nem lövöldözni, meg autot vezetni, nekik teljesenm megéri a mac. Mellesleg gondolom még nem is használtál mac-et, vagy talán már láttál egyet élőben? :)
  • Tikal #11
    ezt hol olvastad, atsiklottam rajta, nagyobban nem lesz, csak ilyen kicsiben?