Gyurkity Péter

Asus: újabb Eee PC érkezőben

Az Asus tervei szerint az eddig megjelent változatok - kiegészülve a nemrég bejelentett további termékekkel -, illetve a készülőben lévő nagyobb példányok az olcsó szegmensből való kiemelkedést jelenthetik.

Tajvani források ezúttal arról számoltak be, hogy a vállalat nem áll meg és további változatok piacra dobását tervezi, teljesen független platformmá alakítva át ezzel az Eee-termékek családját. A második generációs olcsó laptop érkezéséről már a hónap közepén írtunk, most azonban világossá vált, hogy újabb fejlesztések vannak készülőben. Nem állnak meg tehát az asztali változatoknál, a cél a felemelkedés, maguk mögött hagyva az olcsó megoldások szegmensét.


A beszámoló szerint az eredeti Eee PC, a nemrég ismertetett Eee TV (E-TV), Eee desktop (E-DT) és Eee monitor, valamint a másodikként érkező laptopok sorozatát követően újabb fejlesztések megjelenése várható, amelynek révén egy teljesen különálló termékcsalád születik, valószínűleg a harmadik negyedév végén. Az Asus úgy véli, hogy ezzel kiléphetnek a szegmensből és felvehetik a versenyt a nem kifejezetten a vékony pénztárcájú vásárlóknak szánt konkurens megoldásokkal is. A család szerves része lenne a harmadik Eee PC, amely az 1001-es jelzést kapta, fő újítása pedig a 11 hüvelykes kijelző, amellyel ismét tovább növelik a - sokat kritizált - méretet. Ez utóbbi valamikor az év végén bukkanhat fel a piacon.

A Gigabyte eközben szintén saját megoldásán dolgozik, erről már szintén több alkalommal beszámoltunk. Elsőként ugyanis még januárban, ezt követően pedig a hónap közepén említették meg az olcsó laptop érkezését, amely szintén nem brutális méretű kijelzőjével hódítana. Az M912 jelzésű készülék Intel Atom chippel és 8,9 hüvelykes pannellel felszerelkezve jelenik meg, méghozzá június elején. A Bluetooth-támogatást szintén tervező vállalat a Linux és Windows operációs rendszereket egyaránt alkalmazná, az esetleges visszajelzéseket és észrevételeket pedig igyekeznek rugalmasan kezelni és figyelembe venni a fejlesztés során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Akuma #8
    Amúgy nagy tévedésben van az, aki azt hiszi, hogy a kisebb kütyüket kevésbé lopják a ***, szóval ők... Aki emiatt akar venni ilyen kicsi kütyüt jó drágán, az meg is érdemli. A történetnek ott kéne kezdődnie, hogy 100 dollár. Akkor vennék én is, talán kettőt is.
  • tomcsa4 #7
    Ja és a kép király, helyesek a lányok!
  • tomcsa4 #6
    Hát akinek subnote kell, annak megéri megvennimajd (feltéve ha nálunk nem szállnak el az árak).
  • sathinel #5
    3200 dolláros Eee pc
  • lamer the true #4
    Én már nagyon várom az atom procit, és rohadtul meg fogom venni, mert nekem a sok utazás miatt szükségem van ilyen 8,9-es valóban hordozható és valóban használható laptopra. Van asztali pc-m 15,4-es laptopom, de azt nem lehet hordozni, pláne nem lehet vele dolgozni egy buszon ülve. Csak filemet lehet rajta nézni. Eddig a kis teljesítmény miatt nem vettem ilyen olcso laptopot, de ha bekerül az atom, ez megváltozik. Aki először megcsinálja az kaszálni fog.
  • sanner011 #3
    A kép odavág. :D
  • barii #2
    nem kell elolvasni, nem kell megvenni, nem kell dühöngeni

  • greg971 #1
    na most aztán elég .,.. nem kell eepc