Napi Online

Az állam meghosszabbította szerződését a Microsofttal

A 2011-ig élő keretszerződés részeként a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium meghosszabbította a Campus és School programok alapját képező licencszerződést a Microsoft Magyarország Kft.-vel.

A megújult megállapodás révén 2009. február 28-áig biztosított a köz- és felsőoktatásban a jogtiszta szoftverek használata. A szerződés értelmében mostantól a Magyar Tudományos Akadémia intézményei is csatlakoznak a programhoz - adta hírül a gazdasági tárca. A korábbi évek gyakorlatától eltérően az idei évtől a zárt forráskódú szoftverek használata mellett a nyílt forráskódú alkalmazások beszerzését is támogatja az állam.

2008-tól az óvodák, az általános és középiskolák, valamint a felsőoktatásban dolgozók és tanulók szabadon eldönthetik, hogy továbbra is zárt szabványú szoftvereket vagy nyílt forráskódú termékeket használnak-e. Az utóbbiak terméktámogatását lehetővé tevő licenc-keretmegállapodást és az erre alapuló szállítói szerződést még áprilisban megkötik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cleawer #6
    Most 25 milliárdért van káosz,nyitott rendszerrel meg ingyen lenne káosz.
    pénzkidobás
  • god25 #5
    Az elhízott, nagyseggű közalkalmazottak örülnek, h be tudják kapcsolni a PC-t. Ezt pedig nagyon okosan kihasználja a MS! Vicc, h Brazíliában többen használnak linux OS-t, mint itthon, ahol 10x annyi PC van. A helyi önkormányzat kért tőlem árajánlatot 12 gépre és megkérdeztem, h milyen OP-rendszerrel kérik. Pár mp-es buta nézés után rávágta, h van offiszünk!
  • 2097 #4
    Csatlakozom az elöttem szolohoz. Itt mindennek vége lett volna. El képzelem a titkárnőket és többi kétségbe esett arcot, meg a hisztit: "én ezt nem tudom megtanulni". Örülnek ha a windows-on el tudnak evezni ennyi év után. Sajnos ez a magyar valóság, csak az ikonkat ismerik és olvasni már nem akarnak.
  • Kheller #3
    nem 25 milliárdunk bánta volna azt a káoszt, ha holnaptól linuxal kellene szivnia pármillió embernek iskolákban, hivatalokban, hanem egy nagyságrenddel több, gyak. lebénult volna a fél ország.

    A sikkasztásztást meg inkább hagyjuk, ha az ibm és hasonló bagázsnak adják a pénzt, hogy elhozzák a nagy linux megváltást, azok is zsebre tettek volna legalább ugyanannyit, de hogy az end user jobban járt volna az igencsak kizárt.
  • bvalek2 #2
    25 milliárd forintunk bánja, a kenőpénzeket, és a sikkasztást nem számítva
  • kisember #1
    Valaki(k)nek jól jött ez az "üzlet"