SG.hu

Kicserélték a kispesti kábeleket

A Magyar Telekom szakemberei helyreállították Budapest 19. kerületében a kábellopás miatt megrongálódott vezetékes hálózati összekötteteseket.

Az cég közleménye szerint az ügyfelek ismét zavartalanul használhatják a vezetékes telefon- és internetszolgáltatásokat, amelyek a február 25-i bűncselekmény miatt váltak elérhetetlenné. A bűncselekmény miatt Kispest nagy részén bekövetkezett szolgáltatáskiesés és a fennakadások elhárítása teljes erővel, folyamatosan zajlott február 25-étől. Elsőként febr. 26-án a Magyar Telekom bérelt vonali hálózatát és a Giro Zrt. banki tranzakciós hálózatát, valamint a rendőrség és a tűzoltóság vonalait helyezték üzembe. Végül március 1-jén este 19 óráig, azaz a vállalt 8 napos határidőn belül sor került minden megrongált hálózati összeköttetés helyreállítására.

A cég letesztelte a szolgáltatások hibamentes működését, akik ismét zavartalanul használhatják a vezetékes telefon- és internetszolgáltatásokat. Időközben a március 2-ai szélvihar következtében az érintett területen néhány tucat további vezetékes vonal is meghibásodott, amelyeken a szolgáltatást rövidesen helyreállítják.

A Magyar Telekom a hatályos Általános Szerződési Feltételeiben foglaltaknak megfelelően a szolgáltatás havidíjának a szolgáltatáskiesés idejére eső arányos részét jóváírja ügyfeleinek a következő számlán. A cég a hasonló bűncselekményekkel összefüggő károkozások megelőzése érdekében továbbra is fenntartja biztonsági intézkedéseit, és támogatja a kábellopások letörésére irányuló hatósági és önkormányzati kezdeményezéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)