MTI

Ingyen adja szoftvereit a civil szervezeteknek a Microsoft

A Microsoft Magyarország ingyen átadja szoftvereit a közhasznú civil szervezeteknek - közölte az Országgyűlés gazdasági bizottságának informatikai és távközlési albizottsága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint ezt a cég ügyvezető igazgatója, Drajkó László közölte az albizottsággal. Az akcióra az e-Befogadási program részeként kerül sor.

A program részben a hátrányos helyzetű egyéneket és csoportokat leghatékonyabban elérni képes civil szervezeteket erősíti azáltal, hogy számukra ingyenes szoftverhasználatot tesz lehetővé. A civil szervezet technológiai támogatással hatékonyabban láthatja el feladatát, valamint át is adhatja az informatikai tudást saját célközönsége számára.

A program támogatja a munkaerő-piaci, illetve versenyképességi folyamatokat. Az iparági, társadalmi szervezeti összefogásban indítandó TITAN program a tudásintenzív munkahelyek esetében a gyorsan változó innovatív környezet elvárásainak megfelelő folyamatos továbbképzést célozza, keretet adva uniós fejlesztési források hatékony felhasználásának.

Az informatikai szakemberek és az informatikai lehetőségekkel hatékonyan élni tudó vezetők és munkatársak képzése ugyanis alapfeltétele a kis- és középvállalkozások versenyképességének és a munkahelyteremtésnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #4
    Miért nem jó a hátrányos helyzetűeknek az ingyen programok? OpenOffice, linux, stb? Valami nem kóser itt.... sem!
  • NessieGraf #3
    A kutyám is ingyen ...rik mégse kell!

    Arról szól a történet, átállnak-e a hivatalok más office programra és más oprendszerre. Amik nem csak a civil szervezeteknek ingyenesek. Kasza van a Drajkó háta mögött! Ezt csak az újszülött eszi meg.