SG.hu

Díjazták a Fujitsu Siemens laptopok mobilképességeit

GSMA díj a Fujitsu Siemensnek a mobil szélessávú technológia iránti elkötelezettségéért, a beágyazott 3G+ (HSUPA/HSDPA) technológiával ellátott noteszgépek széles portfoliójáért.

A GSM Association (GSMA) értékelése szerint a Fujitsu Siemens "dolgozik a legelkötelezettebben a mobil szélessávú számítástechnika tömeges elterjesztésén." Az elismerés a GSMA mobil szélessávú technológiát hasznosító noteszgépek versenyén hangzott el, amelynek célja az új mobil szélessávú piac fejlődését legeredményesebben támogató gyártók és eszközök azonosítása volt. A GSMA zsűrije külön kiemelte a Fujitsu Siemens beágyazott 3G+ (HSUPA/HSDPA) technológiával ellátott noteszgépeinek gazdag portfolióját, ami egyértelműen bizonyítja a cég elkötelezettségét a nagy sebességű mobil számítástechnika iránt.

A cég 2006 márciusában jelent meg első beágyazott UMTS/HSDPA csatlakozási képességekkel ellátott professzionális noteszgépével. Azóta folyamatosan dolgozik a tér- és időbeli korlátok nélküli csatlakozás előnyeinek kiterjesztésén, és jelenleg már 13 beágyazott szélessávú technológiát tartalmazó noteszgépet kínál a felhasználók sokrétű igényeihez igazodó méretekben és konfigurációkban.

A noteszgépek az alapszinttől a felső kategóriás ultrahordozható eszközökig, minden termékkategóriát lefednek. A HSDPA/HSUPA technológia nagy sebességű szélessávú hozzáféréshez juttatja a sokat utazó felhasználókat. Támogatja a valós idejű interaktív szolgáltatásokat: pl. a videokonferenciázást, az IP-telefóniát, a mobil játékfuttatást és a nagyméretű e-mail mellékletek gyors továbbítását. Minderre ma már a vezeték nélküli hálózatokban is lehetőség van. A teljesen beágyazott megoldás azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell külső kártyákkal, USB-modemekkel, vagy külön telepítést és konfigurálást igénylő szoftverekkel bajlódnia. A beágyazott technológia emellett jobb kommunikációs képességeket és hosszabb akkumulátor-üzemidőt nyújt a külső modemes megoldásnál.

"A mobil szélessávú technológiát támogató noteszgépeknek meghirdetett verseny csupán egy azon kezdeményezések sorában, amelyekkel hozzá kívánjuk segíteni ügyfeleinket a megalapozottabb választáshoz és a még tökéletesebb, kulcsrakész használati élményhez. Mindenkinek bátran ajánljuk a Fujitsu Siemens Computers beágyazott HSUPA/HSDPA noteszgépeit, aki most szeretne belépni a nagy sebességű mobil szélessávú számítástechnika világába" - jelentette ki Rob Conway, a GSMA vezérigazgatója.

Dieter Herzog, a Fujitsu Siemens Computers infrastruktúra-termékekért felelős alelnöke hozzátette: "A mobilitás kiemelt terület a Fujitsu Siemens Computers üzleti tevékenységében, árbevételünk közel harmada mobil megoldások értékesítéséből származik. Ebben a sikerben fontos szerepet játszik abbéli határozott törekvésünk, hogy mindig ügyfeleink élvezhessék elsőként hasznosíthassák a legújabb technológiákat. Biztonságos HSDPA/HSUPA csatlakozással ellátott noteszgépeinkkel mindenki egyszerűen élvezheti a nagy sebességű szélessávú technológia előnyeit."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!