SG.hu

Megjelent az Adobe Director 11

Az Adobe bejelentette a Director® 11 szoftvert, a vállalat hatékony multimédia-fejlesztő eszközének jelentős frissítését, amely az interaktív alkalmazások és gazdag tartalom fejlesztését segíti.

A legújabb kiadás rugalmas és könnyen használható szerkesztőkörnyezettel támogatja a multimédia-szerkesztőket, animátorokat és fejlesztőket a látványos interaktív alkalmazások, játékok, elektronikus oktatóanyagok és szimulációs termékek létrehozása során. Használatával, illetve a Director 11 és az Adobe Shockwave Player kombinációjával a felhasználóknak mindössze egyszer kell elkészíteniük a tartalmat, amely azután közzétehető a weben, CD/DVD lemezen vagy a számítógépeken.

A Director projektekhez Flash SWF-fájlok is hozzáadhatók, amelyek lejátszhatók a Director és a Shockwave alkalmazásokban, és egyszerűen szerkeszthetők az Adobe Flash CS3 Professional segítségével. Emellett a Director 11 a külső fejlesztők bővítményeinek széles skáláját támogatja, így a legkönnyebben bővíthető szerkesztőkörnyezetet kínálja. A Director 11 segítségével a tartalomkészítők a Unicode-támogatás révén honosíthatják alkalmazásaikat, a játékokban és szimulációkban az Ageia PhysX fizikai motorral új szintekre emelhetik az életszerű mozgást, a továbbfejlesztett szöveges funkciók és a natív 3D renderelés használatával pedig még megkapóbb látványt hozhatnak létre.

"Az új Director 11 szoftverrel a felhasználók szabadjára engedhetik alkotóképességeiket és kisebb erőfeszítéssel szélesíthetik piaci jelenlétüket, hiszen rövidebb idő alatt még látványosabb multimédia-alkalmazásokat készíthetnek" - nyilatkozta Naresh Gupta, az Adobe Print and Publishing részlegének alelnöke. "Ez a mérföldkőnek számító verzió stabil és rugalmas szerkesztőkörnyezetet biztosít, amely tökéletesen illeszkedik az Adobe szerkesztőtermékeinek népes családjába, valamint szélesebb körű hozzáférést nyújt ügyfeleinknek az interaktív 3D animációk és játékok világához."

Az elterjedt hang-, video- és képfájlok legszélesebb skáláját támogató Director 11 hatékony új szolgáltatásai közé tartozik az Adobe Flash 9 technológia támogatása és a bittérképszűrés, amellyel a képek és szövegek könnyedén egészíthetők ki további jellemzőkkel, például árnyékolással vagy ragyogással. A termék mind a JavaScript, mind a Lingo nyelvet (a Director beépített parancsnyelvét) támogatja, így több nyelven is programozható. A továbbfejlesztett parancsfájlböngészővel időt takaríthat meg, hiszen a kódot és a kisebb kódrészleteket húzással is szerkesztheti.

"Nincs más olyan technológia, amely világszerte annyi ember számára képes hardveres gyorsítású 3D környezetet biztosítani a weben keresztül, mint a Director és a Shockwave" - nyilatkozta Gene Endrody, a MaidMarian.com alapítója és elnök-vezérigazgatója, a közösségi szemléletű többszemélyes webes játékok egyik fejlesztője. "A Director 11 a piacon lévő egyéb szerkesztőkörnyezeteknél sokkal költséghatékonyabb, többplatformos kompatibilitást kínál, és a böngészőkhöz készült beépülő moduljainak elterjedtségével segíti a gyors játékmenetű 3D interaktív játékok és virtuális termékek fejlesztését."

Az Adobe Director 11 várhatóan 2008 márciusától érhető el. A francia, német és japán nyelvű nemzetközi verziók szállítása várhatóan 2008 júniusában kezdődik. A Director 11 ára teljes termékként 999 amerikai dollár, a három előző verzió valamelyikéről végzett frissítés esetén 299 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vajon kiki #3
    ...
  • vajon kiki #2
  • Vorpal #1
    Nincs rá pénzünk - szal elvetve.
    10 vállalkozásból 8 nem ezt választja az Országos - Nemtudomkifizetni társaság ajánlásával.