Napi Online

Mobilon már menetjegy is

A közösségi közlekedés szinte bármely területén alkalmazható, mobiltelefon segítségével megvásárolható közlekedésimenetjegy-alkalmazást jelentett be a Hedz Kft. Barcelonában, a mobiltechnológia legrangosabb eseményének számító Mobile World Congress szakkiállításon.

A Hedz által kifejlesztett, a mobiltelefonon keresztüli bankkártyás fizetéssel működő iziSHOP-megoldás nemcsak kis értékű városi menetjegyek, hanem akár több ezer vagy tízezer forintos napi- vagy hetijegyek, sőt bérletek vásárlására is alkalmas. Az iziSHOP segítségével megvalósuló menetjegy-vásárlási rendszer beépül a telefon menüjébe, ahol a felhasználó - kódok és telefonszámok memorizálása helyett - menürendszer segítségével akár a legbonyolultabb menet- és helyjegyet is egy-két perc alatt megvásárolhatja. Az utast ráadásul nem terheli semmilyen kényelmi díj vagy sms-költség, kizárólag a tranzakció wap-forgalmát kell megfizetnie, amely vásárlásonként mindössze pár forint (de előfizetéstől függően akár ingyenes is lehet).

Az iziSHOP különlegessége, hogy nem kötődik mobilszolgáltatókhoz, így azt bárki - akár külföldi személy is -, bármely hálózatról használhatja. A fizetések nem a telefonszámla vagy egy előre feltöltött egyenleg, hanem az ügyfél Visa vagy MasterCard típusú bankkártyája terhére történnek. Az így megvásárolt jegyek grafikus formában jelennek meg a telefon kijelzőjén, az ellenőrnek pedig elég egy pillantás az érvényesség kontrolljára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gpeeter #1
    Azt hittem már Mo.-on. :O
    Persze biztos ennek is megoldják majd a hamisítását. :D