MTI

Yahoo - AOL szövetség a Microsoft ellen?

AYahoo internetes szolgáltató esetleg a Time Warner médiaóriáshoz tartozó szolgáltató vállalkozással, az AOL-lal szövetkezik, hogy kivédje a Microsoft ellenséges bekebelezési próbálkozásait - írja a Times brit lap hétfői számában. Korábban is fontolgattak fúziót, csak az árakban nem tudtak megegyezni - írja a lap.

A Yahoo már önvédelemért a Google vezető netes keresővállalkozás felé is kacsintott, de esetleg a Disney médiabirodalommal is szövetkezik - véli a sajtó. Az internetes szolgáltató a hét végén jelezte: kereken visszautasítja a Microsoft ajánlatát, amelyet az a múlt héten tett, több mint 42 milliárd dollár értékben.

Az amerikai Wall Street Journal című lap a hét végén jelentette: a Yahoo igazgató tanácsa úgy értékelte, hogy a Microsoft a részvényenként 31 dolláros ajánlatával erősen alulértékelte a Yahoo-t. Az ajánlat továbbá nem veszi figyelembe azokat a veszélyeket, amelyek a csoportra leselkednek abban az esetben, ha elkötelezi magát a szövetségkötésre, majd azt a hatóságok meghiúsítják.

Csütörtökön a Yahoo vezetője azt a tájékoztatást küldte munkatársainak, hogy a Yahoo mindenképpen megakadályozza a Microsoft felvásárlási akcióját, a vezetés keresi a módokat, hogyan védje meg a céget a bekebelezéstől. A Yahoo! Inc. üzemelteti a világ egyik leglátogatottabb oldalának számító Yahoo! internetes portált és tartalomszolgáltatót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!