Berta Sándor

Samsung SGH-U900 - arcfelismerő funkcióval

Az Ultra Edition sorozatba tartozó újabb készüléket mutatott be a Mobil Világkongresszuson a dél-koreai elektronikai konszern.

A Samsung SGH-U900 akár az univerzális mobil eszközök előfutárának is tekinthető, hiszen az 5 megapixeles beépített kamerája olyan funkciókkal büszkélkedhet, mint az autofókusz, az arcfelismerés és a képstabilizátor. Ezenkívül a Wide Dynamic Range eljárásnak köszönhetően elkerülhető, hogy a kamerával erős kontrasztú vagy ellenfényben készült képek szülessenek. A multimédiás érzést erősíti a készülékbe integrált FM rádió és a zenelejátszó. Utóbbi nem csak az MP3 és a WMA formátumú fájlokkal birkózik meg, de a DRM 2.0 másolásvédelemmel ellátott dalokkal is. Mindenképpen érdekesség a Bang & Olufsen által készített beépített digitális erősítő.


"Úgy gondoljuk, hogy a Soul lehet a válasz azoknak, akik a külső stílusjegyekre és a készülék tudására egyaránt nagy figyelmet fordítanak. A Soult arra terveztük, hogy folytassa az Ultra Edition termékek eredményességét, például a D900-as vagy U600-as készülékekét, ezzel tovább erősítve a Samsung pozícióját a prémium kategória piacán." - mondta Geesung Choi, a Samsung Telekommunikációs üzletágának elnöke. "Kifejlesztésekor abból indultunk ki, hogy minimalizáljuk a készülék összes összetevőjét, ezáltal egy szép, ugyanakkor egyszerűen kezelhető terméket adjunk a felhasználók kezébe."- mondta Minhyouk Lee, a Samsung vezető mobil készülék tervezője.


Az új modell kijelzője 2,2 collos, maximális felbontása 240 x 320 képpont és egyszerre legfeljebb 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Menükezelése szintén különleges: a Samsung a készüléket ugyanis a Magic Touch nevű funkcióval és a képernyő alatti touchpaddal látta el. Ennek köszönhetően attól függően, hogy a felhasználó éppen melyik menüpontot használja, további különleges funkcióbillentyűk érhetők el. A zenelejátszás esetén ezek a szimbólumok a dalok előre- és hátraléptetését, vagy a lejátszás megállítását teszik lehetővé, míg a kamera használatakor előtűnnek a nagyítási és fényességbeállítási funkciók.

Ezenkívül különböző grafikus felhasználói felületeket lehet beállítani, sőt az úgynevezett On Handset USC Setup segítségével a kijelzőn bárki létrehozhatja a saját, egyedi jeleket, színeket és háttérképeket tartalmazó beállítási profilját. A mobiltelefon támogatja a HSDPA szabványt, az adatok átvitele legfeljebb 7,2 megabites sebességgel valósulhat meg. Az integrált memória mellett lehetőség van Micro-SD memóriakártyák használatára, így a tárolókapacitás jelentősen növelhető.

Európában április folyamán mutatkozik be a készülék, de Samsung egyelőre nem közölte, hogy az új modell milyen áron lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nfsmindig #14
    Fingom sincs én noki-ás vok!!!
  • Csabee #13
    Sziasztok!
    Egy sürgős kérdésem lenne, nagyon örülnék ha tudnátok segíteni.
    Az u900-on lévő szövegkezelő program ,ami tud pdf-et és word dokumentumot beolvasni, ugyanolyan jól és egyszerűen kezelhető mint az U600-on?
  • csuszi #12
    a., a telefonba kötöttél bele, akkor áll a mondatom, előbb gondolkozz aztán írj.
    a monitorom ennyi képpontos: 786432(1024x768) mégis tudja a 32milliót, mert persze senki se arra gondol hogy egyszerre jeleníti meg.
    b., a mondatba kötsz bele. akkor igazad van...de nem hiszem hogy ezt tetted volna;)
  • csuszi #11
    baszki ki mondta hogy egyszerre jeleníti meg. előbb talán gondolkozz...
  • LCO #10
    És egy képpont hányféle színárnyalatot tud?
  • m4G1c #9
    "maximális felbontása 240 x 320 képpont és egyszerre legfeljebb 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. "
    minimális felbontás mennyi? :)
    akárhogy osztom-szorzom, 240x320 az 76 800, és nem 16 700 000. szóval egyszerre max. 76 800 színárnyalat megjelenítésére képes. 217 frame alatt azért eljuthat a 16 millióig
  • Tinman #8
    Ez az egyik fő baj az egész világgal... a kinézet a lényeg.
    Már akinek, akkor is széllel szemben megyek :-)
  • grebber #7
    N82 kinézetre nekem egyátalán nem tetszik tehát marad G600 de csak gondolatban mivel 75 ezret még ha gazdag lennék se adnék telefonra.
  • Tinman #6
    N82 egyszinten van vele.
    Tudásban meg karikákat ver rá... nagyon komoly és nagy karikákat.
  • grebber #5
    Hát nemtudom mikor fogja már valameliyk telo überelni a G600 5megapixeles képét.