SG.hu

A BKV felmondta a T-Systems-el kötött szerződését

20-25%-kal olcsóbb szolgáltatást szeretne a BKV Zrt. 17 cég jelentkezett az informatikai közbeszerzési eljárásra.

A BKV Zrt. 2008. január 18-án azonnali hatállyal felmondta a T-Systems Hungary (ma IQSys Zrt.) 2001-ben kötött és 2010-ig szóló informatikai szolgáltatási szerződését. A felmondást megelőzően 10 hónapja folytatott tárgyalásokat a szerződés éves díjának csökkentéséről, melyet az új BKV-vezetés előnytelennek, aránytalanul magasnak ítélt meg. A vállalat a stabilizációs program keretében kezdte el felülvizsgálni - többek közt - a BKV korábban megkötött nagy értékű előnytelen szerződéseit.

A szerződés szerint a jelenlegi szolgáltatóval az IQSYS Zrt-vel kell megállapodni a megszűnéskor kifizetendő összegről, amelynek kiszámítására vonatkozóan a szerződés pontos útmutatást ad. Az azonnali hatályú, rendkívüli felmondás esetén nincs lelépési díj. A 2007 decemberében a BKV Zrt. előzetesen már lefolytatott egy közbeszerzési eljárást, melynek célja a piaci tájékozódás volt. Vagyis ha a jelenleg felmondott szerződés megszűnik, az előminősítésre jelentkezőkből kiderül, mely vállalkozások kívánnának a BKV Zrt-nek ilyen szolgáltatást nyújtani.

17 cég adott be szándéknyilatkozatot, melyek a következők: IBM Magyarország Kft., EDS Magyarország Kft., Synergon Informatika Nyrt., T-Systems Hungary Kft., KFKI-LNX Zrt., Albacomp Zrt., Nádor Rendszerház Kft., MÁV Informatika Kft., A20 számítástechnikai Kft., Center Információ technológiai Kft., Inter Tan-Ker Zrt., Rikvest Számítógép Szerviz Kft., Qualisoft informatika Zrt., Montana Információtechnológiai Kft., Unisys Magyarország Kft., Delta Services Kft., Aquis Informatika Zrt.

Az előminősítésre jelentkezőket a közbeszerzési eljárás keretein belül hamarosan árajánlat tételére kéri fel a vállalat. A szolgáltatás versenyeztetésétől akár közel évi egymilliárd forint megtakarítást remélnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!