Berta Sándor

Nem sokat tudnak a fiatalok az adatvédelemről

A tinédzsereket a jelenleginél jobban fel kellene készíteni az internet veszélyeire.

Karsten Neumann mecklenburg-előpomerániai adatvédelmi megbízott szerint a fiataloknak nem csak az internetezéshez szükséges technikai tudást kellene átadniuk a tanároknak és a szakembereknek, hanem azt is, hogy miként kezeljék a saját és mások személyes adatait. "A fiatalok előszeretettel használják a korszerű technikákat, azonban gyakran nem veszik észre, hogy ők maguk miként nyitnak mások felé, kiknek adják meg a személyes adataikat. Csak nagyon kevesen tudják, hogy ezekkel az információkkal vissza is lehet élni."

"Ugyan a számítógépeket a szülők vásárolják meg a csemetéiknek, azonban mivel sokan közülük nem ismerik ki magukat az internet világában, nem tudnak nekik segíteni vagy tanácsokat adni. El kellene mondani a gyerekeknek, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha bizonyos információkat elárulnak magukról például egy chatszobában vagy ha elküldik valakinek a fényképüket. Úgy gondolom, a felvilágosítás elsősorban az iskolák és a tanárok dolga lenne" - közölte Karsten Neumann.

Az adatvédelmi szakember január 28-án, az Európai Adatvédelem Napján maga is felkeresett egy helyi iskolát és ott előadásokat tartott a tanulóknak. Mecklenburg-Előpomerániában egyébként az adatvédelmi hivatal a jövőben részt fog venni az informatikai tanárok adatvédelmi továbbképzésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #2
    Rossz péda:) Attól egyre többen élnek, ettől meg egyre kevesebben:)
  • Vorpal #1
    A fogamzásgátlásról sem mégis élnek valahogy.