MTI

Jelentősen esett a Yahoo profitja

Jelentősen esett a Yahoo Inc. amerikai internetes szolgáltató társaság nyeresége a tavalyi év egészét és utolsó negyedévét is tekintve, a költséghatékonyság fokozásának érdekében a cég ezer munkavállalót bocsát.

Jerry Yang, a Yahoo Inc. vezérigazgatója kedden közölte, hogy 2007 negyedik negyedévében 205,7 millió dollárra - részvényenként 15 centre - esett vissza a nyereség, ami 23,5 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakában elért 268,7 millió dollárnál. A tavalyi év egészét tekintve a profit 12,1 százalékkal 660 millió dollárra csökkent. A bevételek az utolsó negyedévben 7,6 százalékkal 1,83 milliárd dollárra, az év egészét tekintve pedig 8,4 százalékkal 6,9 milliárd dollárra bővültek a bázishoz képest.

A vezérigazgató nehéz évet jósolt 2008-ra is. Elemzőket jócskán lehűtötte, hogy a cégvezetés az idei első negyedévben mindössze 1,6-1,8 milliárd, az év egészében pedig 7,2-8 milliárd dolláros bevételre számít. A kiábrándító adatok nyomán a Yahoo részvényeinek árfolyama zuhanórepülésbe kezdett: a New York-i tőzsdén záráskor még 20,81 dolláron (+3 cent) állt a jegyzése, az adatok közzététele után viszont 2,13 dollárral, azaz több mint 10 százalékkal esett az elektronikus kereskedésben.

A Yahoo Inc. üzemelteti a világ egyik leglátogatottabb oldalának számító Yahoo internetes portált és tartalomszolgáltatót. A kaliforniai székhelyű cég mintegy 14 300 alkalmazottjából ezret bocsát el, amitől a bérköltségekben 7 százalékos megtakarítást remélnek. A cégvezetés ezzel egy időben jelentős beruházásokat tervez annak érdekében, hogy a Yahoo legyen a hirdetők és a világhálón szörfölők legkedveltebb kezdőlapja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!