MTI

Újra hozzáférhető a YouTube Törökországban

Újra hozzáférhetővé vált a YouTube internetes videomegosztó honlap csütörtökön Törökországban, azt követően, hogy egy bíróság hat nappal korábban betiltotta az oldalt a Török Köztársaságot megalapító Musztafa Kemal Atatürköt sértő felvételek miatt.

Egyelőre nem ismeretes, hogy a Turk Telekom internetszolgáltató eltávolította-e a kifogásolt tartalmat. Ez már a második eset volt, hogy letiltották a honlapot Törökországban olyan videók miatt, amelyek sértik a modern Törökország atyjaként (Atatürk) tisztelt Musztafa Kemalt. Tavaly márciusban egy isztambuli bíróság határozata értelmében két napon keresztül szünetelt a népszerű internetes fórum, mert több ezer felhasználó tiltakozott egy Atatürköt sértő klip miatt.

Nem Törökország az egyetlen, ahol időről-időre korlátozzák a YouTube hozzáférhetőségét. Tavaly Thaiföldön négy hónapra letiltották az oldalt, amelyen Bhumibol Aduljadedzs thai királyt sértő klipek jelentek meg. Marokkóban pedig azért nem működött egy darabig az internetes fórum, mert néhány felhasználó olyan videót tett fel az oldalra, amely bírálta a marokkói kormányt a Nyugat-Szaharával kapcsolatos politikája miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!