MTI

Elkészült a Verne-webmusical szövegkönyve

Megszületett a 80 nap alatt a föld körül című Verne-regényből készülő első magyar webmusical szövegkönyve. Az interaktív internetes szövegírásban több mint harminc aktív segítője akadt Janik Lászlónak, de ötletekkel, tanácsokkal több mint háromszázan vettek részt a munkában. Erről Janik László színművész, a darab ötletgazdája, szövegírója beszélt. A 8x80 nap alatt a Föld körül névre keresztelt projekt első 80 napja alatt elkészült szövegkönyv már olvasható a webmusical honlapján, és hamarosan hallható is lesz - mutatott rá Janik László, aki azt azonban nem árulta el, hogy kik lesznek azok a művészek, akik felolvassák majd a hangfelvételeken a szöveget. Hozzátette: a szövegkönyv elkészülte után most - a projekt második 80 napja alatt - a zeneszerzésé a főszerep. Mátyássy Szabolcs zeneszerzőnek március 16-ig kell elkészülnie a zenével és a dalokkal.

A weblapon közzétették a projekt logó-pályázatára érkezett több mint ötven tervet is. Ezekhez szintén hozzászólhatnak az érdeklődők, hogy megkönnyítsék a legmegfelelőbb alkotás kiválasztását - mondta Janik László. Megjegyezte, hogy a honlap bővítését, 8 különleges aloldal létrehozását tervezik. Ezek között lenne a 80 dal a Föld körül, a 80 menü a Föld körül vagy a már készülő 80 "road story", azaz utazástörténet a Föld körül címet viselő oldal. Ahhoz azonban, hogy a netezők tudják szerkeszteni ezeket az aloldalakat, további fejlesztések szükségesek - fűzte hozzá Janik László.

A www.8x80.hu honlap olvasói a 2009. július 10-én bemutatandó darab megírásának első sorától a premierig végigkísérhetik, véleményezhetik és alakíthatják a mű születését. Az alkotók a munkafolyamatot nyolc egyenlő nyolcvannapos szakaszra bontották. Az első fázisban készült el a darab szövegkönyve, a második nyolcvan napban a zeneszerzőé a főszerep, majd következik a mű befejezése, s a hangszerelés. Nyáron kezdődik el a szereplők válogatása, melyben szintén fontos szerepet játszik majd az internet, hiszen a jelentkezők a projekt honlapján találnak meg minden szükséges segédanyagot, és bemutatkozó videóikat is ide tölthetik majd föl. Az ötödik fázis a személyes találkozóké, meghallgatásoké, a hatodik pedig a stábmunkáé: a szereplők, a tervezők, a rendező felkészüléséé. 2009 elején elindulnak a reklámok, áprilisban pedig megkezdődnek a próbák, s végül júliusban jön a bemutató - ismertette a projekt fázisait korábban az ötletgazda.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!