Alex

Öt új Casio digitális fényképezőgép

A Casio megpróbálja tartani a versenyt konkurenseivel, és több kompakt apróság mellett véglegesítette 60 FPS sebességű gyorstüzelőjét is.


Casio EX-Z80

Ez egy aprócska belépőszintű ultrakompakt, kevés extrával. Szolid kinézete egy 8,1 megapixeles érzékelőt rejt, melyre egy 3x-os nagyítású optikán át jut el a fény. A gépben lévő kevés különlegesség egyike az Auto Shutter mód, mely visszatartja az exponálást addig, míg a gép mozgása minimálisra csökken és/vagy a fotóalany elkezd mosolyogni. Az arcfelismerésre is képes gép megjelenése márciusban várható, árcéduláján 199 dollár szerepel majd.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Casio EXILIM EX-S10

Ez a 10 megapixeles fényképezőgép a gyártó közleménye szerint kategóriája legvékonyabbja. A 15 mm "vastag" gépbe háromszoros optikai nagyításra képes optika került, hátulján pedig egy 2,7 colos, 230 000 pixeles kijelző kapott helyet. A bemozdulás megakadályozására szolgál az "Auto Shutter" funkció, mellyel a fotóalany mosolyához igazíthatjuk az expozíciót. A videófelvételnél külön opció a YouTube-mód, mely H.264-es tömörítést használ a kis tárolási méret érdekében. A termék e hónaptól lesz kapható vörös, kék, ezüst és fekete színekben, ára várhatóan 250 dollár lesz.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Casio EX-Z100 és EX-Z200

Ezek a Casio első 28 mm-es nagylátószögről induló kompakt fényképezőgépei. A 28-112 ekv. lencsékkel szerelt gépek 10,1 megapixeles szenzort kaptak. Kezdőknek szánják, így van bennük Auto Shutter és Auto Best Shot is - utóbbinál a gép a hely és a felvételi körülmények elemzése után önmaga választja ki a szerinte legmegfelelőbb expozíciós beállításokat. Az EX-Z200-ben CCD eltolásos képstablizátor is van. A termékek márciustól lesznek kaphatók, az EX-Z100 árcéduláján 279,99 dollár, az EX-Z200-én pedig 329,99 dollár fityeg majd az amerikai boltokban.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Casio EXILIM Pro EX-F1

Utolsóként egy igazi csemege, a cég kompakt zászlóshajója, egy 60 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes gyorstüzelő maradt. A korábban már megszellőztetett fényképezőgép hat megapixeles szenzort kapott, lencséi 12-szeres nagyítást tudnak (35 - 420 mm, f2.7 - f4.6). Különlegessége, hogy felbontását 336 x 96 képpontra butítva másodpercenként akár 1200 FPS is elérhető általa.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A hátulján lévő szélesvásznú LCD képátlója 2,8 coll, erre 230 000 képpontot helyeztek el. Videófelvételnél sem kell szégyenkeznie, szupergyors képfeldolgozó szenzora 1920 x 1080-as Full HD módban 60 FPS teljesítményre képes. A megvilágításról strobószkópszerű, 7 FPS- sebességű villanója gondoskodik, de egy mobiltelefonokon használt 10-60 FPS-es LED-et is kapott. Márciustól lesz kapható, ára 1000 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • televana #23
    Nyugi, csak azért 6Mpx, mert a Sony ekkorát gyártott. Ráadásul ipari kamerákhoz, térfigyelő rendszerekhez, stb. Nem a Casio érdeme, mert a Sony fejlesztette hozzá a képfeldolgozó processzort is. Tavalyi hír.
    Legalább tudja a 60fps-t 6Mpx-en is, ahogy a CCD?
    $1000... na persze. :-)
  • Gerygrey #22
    Imádom az ilyen videókat, és tudom mire jó a nagysebességű kamera. De 336 x 96 felbontásban? A youtube 480*360-ban jeleníti meg a videókat, és agyontömörítve. Így még valamelyest élvezhető, de már ez is erősen low-end.
  • Juszufka #21
    Meztelen gépállvány topmodellek hol maradnak?
  • babajaga #20
    "Na ez a baj. Ez fényképezőgép lenne"

    És pont olyat ne tud amit egy belépőszintű DSLR alapból tud, pedig pont ez lenne a cél.
  • babajaga #19
    "Nem állítom, hogy ez egy tökéletes fényképező, de hogy mozgást lehet vele csinálni (sokkal jobban, mint pl egy másik géppel), az biztos."

    Na ez a baj. Ez fényképezőgép lenne.
  • babajaga #18
    "Rekesz és záridő előválasztás
    60-1/40 000 mp záridő
    Arcfelismerő rendszer
    Külső vakucsatlakozás"

    Sehol nem található még B idő sem! Nálad lényegesen jobban értek a gépekhez, nem gondolod?
  • babajaga #17
    "Gondolod, hogy egy 1000$-os gep ebben a kategoriaban ilyen alap funkciot nem tud?"

    Ez nem gondolat kérdése tudja vagy nem?
  • Lame #16
    Gondolod, hogy egy 1000$-os gep ebben a kategoriaban ilyen alap funkciot nem tud???
    Inkabb valami ertelmeset irnal, ha mar hozza szolsz.
    Pl ertekelhetned, hogy vegre valakinek volt annyi esze, hogy 6 megapixeles erzekelot hasznal az uj kompaktjaban, akkor maikor az osszes gyarto szorja ki a 10-12 MP-s nevetseges gepeit.
    Hogyha csak amiatt irsz, hogy nagynak tunj a fikazasaiddal akkor kerlek inkabb ne tedd.
  • babajaga #15
    "bemozdulás megakadályozására szolgál az "Auto Shutter" funkció, mellyel a fotóalany mosolyához igazíthatjuk az expozíciót."

    Látod ez egy ökör opció! Honnan tudja a gép hogy az alany mosolyog, és nem vicsorog?
  • babajaga #14
    "Olyan dolgokat lehet lefotózni vele, amit SEMELYIK másik géppel nem"

    Ne mondd! Nem hallottál nagysebességű kameráról? Meg is kell ám világítani azt a felvételt. Azt mivel akarod?