SG.hu

Fordított aukciós oldal indult

A licitálásnak ez a típusa más országokban már sok hívet szerzett magának, köszönhetően a hagyományos aukciótól eltérő tulajdonságainak.

A BidOnline.hu aukciós weboldal, egy hazánkban még újdonságnak számító árverés típust, a fordított aukciót szeretné széles körben is ismertté tenni. A módszer népszerűsége leginkább annak köszönhető, hogy a hagyományos licitálástól eltérően vadonatúj termékekhez juthatunk hozzá, valóban alacsony áron, mindössze néhány forintért, hiszen a termék vételi árát mi határozzuk meg a licitben.


Az aukciós weboldal megalkotói "Lokátornak" nevezték el azt az eszközt, mellyel a nyerő licitet (legalacsonyabb, egyedi licitet) megtalálhatják a felhasználók, ezzel biztosítva, hogy a nyerő licit megtalálása kicsit se múljon a véletlenen, csak a licitálók ügyességén és szorgalmán. Ha elég lelkesen teszik meg téteiket a netezők, akkor nem csak megláthatják a nyerő licitet a 20. tét megtétele után, hanem még az is rajtuk múlhat, hogy mikor zárul le az aukció. Ennek az oka, hogy a weboldalon alapvetően kétfajta aukción vehetünk részt, a hagyományos Határidős és a kevésbé ismert Licitvisszaszámláló aukción. Utóbbinál ugyanis az oldal csapata előre meghatározza mennyi licitnek kell beérkeznie ahhoz, hogy az árverés lezáruljon, így akár pár nap alatt is befejeződhet egy termék aukciója.

A licitálás is többféleképpen történhet; vételi ajánlatainkat (licitjeinket) megtehetjük a weboldalon keresztül ("Bidon Licit") virtuális egyenlegünk ("BidonBank") terhére , valamint licitálhatunk emelt díjas SMS-el és telefonhívással is, azaz a fordított aukciós szolgáltatások esetén a licitálásunkért kell fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • izidorina #13
  én bidliciten néztem ki egy zsír telcsit, szeritetek megéri licitálni rajta???????? erről a cuki blackberryről lenne szó: http://bidlicit.com/bid/index/id/1373
  köszike:)
 • mesyre #12
  Szeretek ilyen oldalakon aukciózni. Én most boldog is vagyok, mert nyeeeeeertem a www.belobi.com oldalon :) kattogjon.com még ne mvolt sikerem.

 • Jégkocka #11
  Van még egy ilyesmi oldal. Most indult. www.kattogj.hu a címe
 • Stopspam #10
  Ez az oldal, a Bidonline, spam levelekkel illegálisan népszerűsíti magát! Kaptam 3-4 levelet valami Zsolttól, mintha ismerném! A levelekben benne volt egy külföldi webcím, mindegyik levélben más, amire kattitnva egyből továbbment a www.bidonline.hu-ra. Elég szemét dolognak tartom, hogy valaki így jusson előnyhöz versenytársaival szemben! Ezzel nemcsak én vagyok így, hanem ők is: www.spammer.blog.hu
 • Cat #9
  ennek az oldalnak a lényege, hogy minél többet licitálj, és minél több emelt díjas SMS-t kapjon a kitalálója.
 • angol #8
  igen mesélt róla ismerős, volt valaki akinek a faterja barátja látott egy cikket amiben volt egy fotó amin szerepelt egy arc akinek a felesége már nyert ilyen aukción egy 100e forintos tévét 96e-t. (ami egyébként 50e-t ért)
 • Devon Májsz #7
  Régen a sulinkban volt ilyen játék, csak akkor nem tv-ért ment a harc, hanem csokiért (és reszpektért)!:D
 • Boba Fett #6
  Hát próbálom felfogni...
  Ha jól értem, akkor arról szól a dolog, hogy mindenki orba-szájba licitál különböző összegeket. Csak az nyerhet, aki egyedül licitált egy bizonyos összeget, tehát ha senki más nem tett pont annyit. És ezek közül is a legalacsonyabb nyer majd. És talán ennek a követésére vannak eszközök a weblapon, de az is úgy, hogy nem licitálhatsz bármennyit, vagy az is valami kerül, ha licitálsz - ezt nem érttettem.
  Szóval a lényeg, hogy ha 1 Ft-tól 10 000 Ft-ig telelicitálták az árpalettát, akkor a 10 001 Ft-os ár fog nyeri, ha ő van egyedül. Tehát megint úgyis a magas ár lesz a nyerő nagyrészt, kivéve ha nagyon keseven licitálnak valamire - bár akkor is gondolom.
  Ez is pont olyan átverésnek hangzik, mint a BestByte volt, ahol árverés-zárás előtt "véletlenül" mindig felment az ár jó magasra. Méghozzá annyival, amennyivel a termék iránt érdeklődő emberek nem is tudták volna felnyomni, csak ha üvegszálas neten frissítik az oldalt és egy másodperc alatt 20-at kattintanak....
 • rgranc #5
  Vaze. Aszongya a kezdőoldalon, hogy "A házi mozi rendszerhez tartozik egy:
  - LG 26”-os (igen nagy) LCD TV; "
  A 26" amúgy 66 centis lenne, és ez szerintem már évek óta nem számít "igen nagy"nak... :)
 • Vorpal #4
  Ha már igy benne vagyunk a jóban - beszéljük is meg? : miaszar ez??
  Mesélje már el egy nálam sokkal okosabb miről szól ez a dolog,
  mert nemértek olyan kifejezéseket, hogy egyedüli meg 10 ft.
  Bűnronda ez a dizájn és ha ezt a koncepciót valaki megérti le a kalappal.