MTI

Japánban aranyból és ezüstből vannak a szeméthegyek

Japánnak jelentős készletei vannak újrahasznosítható nemesfémekből - állítja egy a témában készített kutatás.

A legnagyobb készletekkel rendelkező országokhoz mérhető aranyat és ídiumot halmoztak fel a szigetország szeméttelepein - állítja a nemzeti nyersanyagkutató intézet tanulmánya. Japánnak 6 800 tonna feldolgozásra váró aranya van - ez a mennyiség a világ teljes készletének 16 százalékával egyenlő. A kutatás szerint emellett 60 000 tonna ezüst is újrahasznosításra vár, amely a jelenlegi tartalékokat 22 százalékal bővítené. A nyersanyagok nagy része elhasznált mobiltelefonokba, háztartási gépekbe és elemekbe van zárva.Az újrahasznosított anyagokkal a felmérés szerint Japán ugyanúgy kereskedhetne a világ árupiacain, mint a földből kibányászott nemesfémekkel. A szigetország továbbá a világ készleteit 61 százalékkal növelő idiumtemető is egyben. Az idiumot tükrök és tranzisztorok gyártásánál használják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GABOR16 #1
    Lol... fogysztói társadalom :D
    ... minden évben új TV DVD (most már helyette Blu-ray) PC most már kezd kitudódni miért éri ez meg... felhalmozznak :D És úgy, hogy nem tünt fel senkinek :D (eddig)

    ...egyszerüen szólva, hihetetlen mértékű pazarlást generál a fogyasztói társadalmi rendszer... rövid életű lesz az ember ha így folytatja, és a nyersanyaghiányból nincs számára sok tudományos kiút... marad a kapa és a földművelés ha így folytatódik... bár én megtudnám szokni ha kell.. csak lenne békés átmenet, de az nem lesz, az emberi alapmentalitás azt mutatja, hogy az utolsó tartalékokért már vérremenő háború megy... Ez komoly probléma lehet, ha nincs már sok nemesfém, vagy más ritka földfém... valószínűleg amerika és más nagyhatalmak is majd magukénakakarják a maradékot... Ez egy utolsó globális háborúhoz vezethet...
    Reméljük a legjobbakat..

    Off..