Berta Sándor

Hivatalosan is Panasonic lesz a Matsushita

Eldőlt, hogy a Matsushita Electric Industrial neve a jövőben Panasonic Corporation lesz.

Eddig a Panasonic márkanevet a Matsushita kiárólag külföldön értékesített termékeinél használta, a belföldi piacokra szánt készülékeknél nem. A döntés hátterében az állhat, hogy a cég azt reméli: így még dinamikusabban növekedhet a külföldi piacokon és jobban koncentrálhat az Egyesült Államokra, Európára és a fejlődő országokra.

Az oszakai székhelyű konszern jelenleg körülbelül 310 000 alkalmazottat foglalkoztat. A változás, amely a leányvállalatokat is érinti, a Golem német hírportál információi szerint idén október elsejétől lép életbe. A módosítást a cég felügyelőtanácsa jóváhagyta, júniusban pedig várhatóan a részvényesek is megszavazzák. 2010-ig minden területről eltűnik a Matsushita márkanév.

A konszernt egyébként Konosuke Matsushitáról (1894-1989), az alapítóról nevezték el 1918-ban. Előbb Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works, majd Matsushita Electric Manufacturing Works, 1953-tól pedig Matsushita Electric Industrial Co. volt a neve. 2003-tól a csoport vezetői úgy döntöttek, hogy csak egy márkanévre fognak koncentrálni, így született meg a Panasonic - ideas for life szlogen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!