Gyurkity Péter

A televíziót is meghódítja a YouTube

A japán Matsushita olyan HDTV-készülékeket tervez piacra dobni, amelyek közvetlenül a világhálóról közvetítenék az egyes tartalmakat, így például a YouTube oldalán közzétett felvételeket.

A cég közleménye a világhálóra szánt tartalmak nappaliba történő integrálását emeli ki, mint a tervezett új televíziók elsődleges előnyét. Ezt tenné ugyanis lehetővé azon plazmatévék megjelenése, amelyek a beépített internetkapcsolat révén akár a YouTube portálon megjelenő tartalmak sugárzását is könnyedén megoldanák.

"Első alkalommal tudják majd élvezni a mainstream vásárlók a nappaliban a YouTube-videókat, mégpedig a megfelelő widescreen technológia minőségével" - magyarázta a Matsushita Electric Industrial első embere. A VIERA PZ850 sorozat tagjai ugyanakkor a Picasa webes albumok képeit, valamint a Google képmegosztó szolgáltatását is kezelik, ezzel pedig számos olyan tartalmat tesznek elérhetővé a televízión keresztül, amelyek eddig kizárólag az interneten és az arra kapcsolódó számítógépen voltak hozzáférhetők. Az internetre kapcsolódó plazmatévék elsőként az észak-amerikai kontinensen jelennek meg valamikor tavasszal.

Nem a Matsushita az első, amely az internetes szolgáltatásokat ötvözné a hagyományos televíziókkal. A rivális Sony szintén tavasszal dobná piacra azon készülékeit, amelyek több ingyenes megoldást támogatnak és többek között az AOL, a Yahoo, a Sony Pictures és a Sony BMG internetes tartalmait közvetítenék a vásárlóknak.

A megfelelő kínálatról is igyekeznek gondoskodni, a Sony Pictures Television ugyanis ezzel egy időben a YouTube oldalán teszi elérhetővé bizonyos műsorait, a kiadásokat pedig az ugyanott megjelenő reklámokból fedeznék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Balumann #6
    Az első mondaton elkapott a röhögés, ugyan ez jutott eszembe :D
    Nagyon jó lenne ha kicsit javítanának a minőségen, mert időként nem lehet látni semmit.
  • 5c0rp330n #5
    Ehhez kéne HD youtube. Egy jóminőségű HD videó bitrátája kb 10mbit/s+ a hang. Ilyen net kéne hozzá alapból, hogy épphogy elfusson, a youtube részéről pedig olyan szerverek kellenének ennyi adat kiszolgálásához, hogy arra nemhiszem, hogy képesek lennének a közeljövőben.
  • phoenix1 #4
    Nekem is pont ez jutott az eszembe. :XD
  • Cat 02 #3
    stage6.com ...
  • bakagaijin #2
    Már dolgoznak rajta, hogy legyen nagyfelbontású jutyúb.
  • Romel #1
    Hatalmas élvezet lesz HDTV-n nézni a kis felbontású, pixeles youtube videókat. Amúgy a koncepció nem rossz, van benne fantázia, de nem youtubra.