Napi Online

Tiltott az amerikai online szerencsejáték a külföldieknek

Az Európai Unió postai és futárszolgáltatásokat nyújtó vállalatai, kutatási és fejlesztési tevékenységeket, valamint raktározást végző társaságai előnyös feltételekkel tevékenykedhetnek az Egyesült Államok piacán cserébe azért, hogy az Egyesült Államok teljesen bezárkózott az internetes szerencsejátékokat kínáló külföldi vállalkozások előtt.

Ebben állapodtak meg a felek, miután a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) arra kötelezte Washingtont, hogy - más országok mellett - az EU-nak is nyújtson kompenzációt, amiért illegálisnak nyilvánította a külföldi internetes szerencsejátékokat kínáló cégek tevékenységét az országban, illetve megtiltotta, hogy a bankok lebonyolítsák az ezek fogadásaival összefüggő pénzügyi tranzakciókat.

Az olyan társaságok, mint például a PartyGaming, a 888 vagy a Sportingbet abban bíztak, hogy rá lehet bírni az amerikai felet a piacnyitásra - egyebek mellett az unió hivatalos közbenjárásának köszönhetően -, ám csalódniuk kellett: a megállapodás hírére a PartyGaming részvényeinek árfolyama 5,8, a Sportingbetéi pedig 3,4 százalékkal csökkent. Ugyanakkor a futár- és csomagküldő szolgáltatásokat nyújtó holland TNT NV vagy a hasonló tevékenységet végző DHL-t birtokló Deutsche Post AG jól járt az alkuval, mert előttük kinyílik vagy továbbra is liberalizált marad az Egyesült Államok piaca. A DHL például az USA harmadik legnagyobb csomagküldő cége a United Parcel Service és a Fedex mögött, ám ennek ellenére 3 milliárd dollárt vesztett belső piacán az elmúlt öt évben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!