Napi Online

Dubai kézben a Sony részvények egy része

A dubai uralkodó család tulajdonában lévő Dubai International Capital magántőke-társaság "számottevő befektetést" hajtott végre a Sony-ban.

A pontos összeget nem hozták nyilvánosságra, júliusban annyit közölt a társaság, hogy 1,5 milliárd dollárért kíván részesedést vásárolni egy vagy két tőzsdén jegyzett japán vállalatban. Ha ezt az összeget teljes egészében Sony részvényekre költötték, akkor háromszázalékos részt szerezhettek a társaságban.

Sameer Al Ansari, a dubai cég vezérigazgatója azzal indokolta a befektetést, hogy jól halad a Sony hároméves átalakítási programja, illetve sikeresen debütált a tőzsdén a Sony Financial Holdings, ami azt bizonyítja, hogy a menedzsment minden erejével a bevételek növelésére és a részvények értékének emelésére koncentrál.

Sajtóhírek szerint a 200 milliárd dollárnyi tőkével gazdálkodó kínai állami tőkelap is megjelenhet a japán részvénypiacon. A két hír egyelőre nem váltott ki idegességet Japánban - a nemzeti vagyon orosz, kínai, arab állami tőkealapok befolyása alá kerülésének lehetősége miatt korábban több nyugat-európai kormány aggodalmát fejezte ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mister #1
    nah, kínai-orosz-arab lesz a sony...