Berta Sándor

Tovább gyűrűzik az angol adatbotrány

Még el sem csitultak a két lemez elvesztése miatti botrány hullámai, máris újabb ügy borzolja a szigetországi kedélyeket. Nagy-Britanniában a Királyi Adó- és Vámhivatal (HMRC) kénytelen volt elismerni, hogy még októberben hat további adathordozó tűnt el. A HMRC a CD-ket egy csomagban küldte el Prestonból Londonba ugyanazzal a futárcéggel, amely a két lemezt is elveszítette néhány nappal azelőtt. A hat korongon a HMRC forródrótja és az adózók között rögzített beszélgetések voltak. A hivatal illetékesei annak a reményüknek adtak hangot, hogy az elveszített CD-k még mindig az intézmény területén vannak, csak elkeveredtek.

Ennek ellentmond ugyanakkor, hogy a Scotland Yard nemrég lezárult helyszíni vizsgálata megállapította, hogy a csomag elhagyta Prestont, de Londonba nem érkezett meg.

Mint ismeretes, november 22-én robbant ki az a botrány, amelyben kiderült, hogy eltűnt két lemez, amelyeken a brit felnőtt lakosság gyermeknevelési kedvezményben részesülő felének, közel 25 millió embernek, minden e kedvezmény igénybe vételéhez szükséges, bizalmas adóhatósági adata rajta volt. Az incidens 7,25 millió brit családot érintett. Az eset miatt lemondott a királyi adó- és vámhivatal (HMRC) elnöke, a kormányfő pedig nyilvánosan elnézést kért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltika 007 #1
    Owned! :D