MTI

Rohamléptekkel bővül a román távközlési piac

Romániában rohamléptekkel bővül a távközlési piac, a forgalom az idén elérheti az öt milliárd eurót a tavalyi 4,2 milliárdot követően a távközlési felügyelet adatai szerint.

A társaságok árbevétele az előrejelzések szerint évente 1 milliárd euróval növekszik. Az idei első félév végén 19,5 millió mobiltelefon-tulajdonos volt az országban, 31 százalékkal több, mint egy éve. Ugyanakkor folyamatosan csökken a vezetékes telefonok részesedése: az első fél év végén 4,1 millió vonal volt, 7 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • eto demerzel #1
    az rds (romanian data system) minden saljat elofizetonek mobil telefont (huawei) ad tok ingyen. az elejen minden elofizeto 2 db keszuleket kapot, most mar csak 1 db adnak mivel nm tudtak kielegiteni a keresletet. ezeknek a telefonoknak a segitsegevel a berletben levo ingyen perceket tudjak lebeszelni, halozaton belul, halozaton kivul pedig sokkal olcsoban tudnak telefonalni. egyenlore csak a nagyobb varosokban es azoknak a kornyeken mukodik. egy 25 lej-ert az ugyfel kap 30 percet a mobil haloban, 500 percet az rds, 50 percet a ROMTELECOM halozataban es 2Mbps internet hozaferest (persze ez intranet). meglatjuk mit fog szolni ehez a masik ket mobil szolgatot az Orange es a Vodafone.