MTI

Digitális világkönyvtár

Digitális világkönyvtárat hoz létre az UNESCO, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete az amerikai Kongresszusi Könyvtár és több más ismert könyvtári intézmény együttműködésével.

A projekt célja az, hogy ingyenesen az internetezők rendelkezésére bocsássa az egész világ könyvtáraiban fellelhető ritka könyveket, dokumentumokat, filmeket, fotókat, hangfelvételeket és ezzel elősegítse a kultúrák közötti megértést.

A digitális világkönyvtár hét - angol, arab, kínai, spanyol, francia, portugál és orosz - nyelven biztosít majd keresési lehetőséget. Az amerikai Kongresszusi Könyvtárral, a projekt egyik kezdeményezőjével a héten írták alá Párizsban a megállapodást. A világkönyvtár prototípusának kidolgozásában egyiptomi, orosz és brazil könyvtárak is részt vettek.

A digitális világ könyvtár adatbázisára kerülő műveket személyi számítógépekről, sőt mobiltelefonokról is le lehet majd hívni - szinte bárhol a világon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisb92 #2
  • valamit #1
    szuper, minél több és aktuálisabb, relevánsabb könyv, annál jobb... még az olcsó laptopot is segítheti ez a kezdeményezés