Berta Sándor

Videojátékokban toborozna az egyik brit titkosszolgálat

A GCHQ brit hivatal a számítógépes programokban akar felhívásokat és különleges reklámokat elhelyezni.

A Government Communications Headquarters nevű titkosszolgálat olyan fiatalokat akar megszólítani, akiket különösen érdekel az informatika világa. A toborzó reklámokat a tervek szerint a Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, a Tom Clancy's Splinter Cell, az Enemy Territory: Quake Wars és a Need for Speed Carbon című játékokban helyeznék el.

A plakátokon például "Karrier a brit titkosszolgálatoknál" és más hasonló szlogenek szerepelnének. A GCHQ egyik szóvivője szerint azért választották ezt a megoldást, mert így kifejezetten a téma iránt érdeklődő felhasználói réteget szólíthatnak meg. Az akció egyaránt elérhető lesz a számítógépeken és az Xbox konzolokon. A hivatal egyébként a cheltenhami központjában 5000 munkatársat foglalkoztat és szorosan együttműködik a belföldön tevékenykedő MI5 és a külföldön dolgozó MI6 brit titkosszolgálatokkal.

A megoldás egyébként koránt sem egyedi, hiszen tavaly az amerikai tengerészgyalogság (USMC) fedezte fel az online toborzási lehetőségeket. Az USMC tavaly február óta saját profilt üzemeltet a MySpace.com-on és rövid időn belül csak a MySpace.com-on 12 000 "rajongót" szerzett.

A cél a 17 és a 24 év közötti fiatalemberek megszólítása volt. A Contact a Recruiter menüpont segítségével az első öt hónap alatt 430 érdeklődő jelentkezett, közülük az előzetes teszteken 170-en feleltek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Nem úgy értem japán játékban nem? A nyugati cuccok gagyik (lásd EA). Most már teljesen elszoktam a nyugati cuccoktól inkább a japánok jönnek be nekem (metal gear solid, resident evil, monster hunter, metroid, zelda, mario, final fantasy ilyenek)
  • Jack Bauer ahős #2
    Vagy a Manhunt-ban? :D
  • zola2000 #1
    És a metal gear solid 4ben nem?